« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
DOĐITE

Milo za drago: razmjena bez novca u Zagrebu - Maksimir

Pozivamo sve građane koji žele sudjelovanti i upoznati prednosti alternativnih načina zadovoljavanja osnovnih životnih potreba bez novca, poput razmjene viškova, međususjedske pomoći i suradnje

Razmjena bez novca
Razmjena bez novca (CKIM)
Više o

Milo za drago

,

razmjena stvari

,

razmjena bez novca

U subotu, 23.05.2015. od 11 do 17 sati, u sklopu projekta "milo za drago", udruge "trenutak.39" i Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) organiziraju sajam razmjene i radionice o kreativnom recikliranju te sustavima za razmjenu bez novca, u prostorijama CKIM-a, Schwarzova 18.

U sklopu događaja bit će predstavljen i web sustav za razmjenu bez novca koji će tijekom projekta biti otvoren za korištenje skupinama građana spremnima organizirati razmjenu u svojem kvartu ili na radnom mjestu.

Događaj je prvenstveno kvartovski, ali pozivamo sve građane koji žele sudjelovanti i upoznati prednosti alternativnih načina zadovoljavanja osnovnih životnih potreba bez novca, poput razmjene viškova, međususjedske pomoći i suradnje. Ulaz je slobodan.

Raspored događanja:

11:00 do 17:00 Sajam razmjene

Donesite svoje stvari* koje vam više ne trebaju, a u dobrom su stanju i razmijenite ih za nešto drugo. To može biti odjeća, knjige, igračke, manji kućanski predmeti ili bilo što drugo što se može lako transportirati.

* moguće je donijeti do 20 stvari

11:00 do 12:00 Radionica recikliranje tekstila: "Kako od stare majice napraviti ogrlicu?", voditeljica Vanja Hraste

12:00 do 13:00 Radionica kućnog kompostiranja: "Kako korisno upotrijebiti kuhinjski i vrtni otpad?", voditeljica Gordana Dragičević

14:00 Predstavljanje projekta "milo za drago"

15:00 do 17:00: Radionica "Uvod u razmjenu bez novca u kvartu i na poslu", voditelj Nenad Maljković

21.05.2015. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno