« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Milijun kuna za bolji kontinentalni turizam

Novac se dodjeljuje za obnovu tradicijskih kuća

Bespovratnom pomoći Županija želi potaknuti razvoj ruralnog turizma i očuvati graditeljsku baštinu
Bespovratnom pomoći Županija želi potaknuti razvoj ruralnog turizma i očuvati graditeljsku baštinu (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

turizam

,

kontinentalni turizam

Zagrebačka županija u ovoj će godini dodijeliti milijun kuna bespovratne pomoći za kupnju, obnovu i uređenje tradicijskih kuća s ciljem obogaćivanja turističke ponude Županije, za što je raspisan natječaj koji će biti otvoren do 25. travnja, priopćeno je jučer iz Ureda župana.

Maksimalan iznos pomoći za jednog korisnika je 100.000 kuna, a dodijeljena sredstva trebaju se iskoristiti do 15. prosinca ove godine.
Na natječaj se mogu javiti trgovačka društva, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ustanove, zadruge i udruge koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije i aktivno se bave turizmom te fizičke osobe s prebivalištem na području Županije koje pružaju usluge smještaja prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu podnošenja zahtjeva nalaze se na županijskim web-stranicama www.zagrebacka-zupanija.hr.

Još jedan milijunDodatnih milijun kuna Zagrebačka županija u sklopu projekta osigurala je za sufinanciranje projekata Turističke zajednice Zagrebačke županije te 90.000 kuna za programe edukacije pružateljima turističkih usluga na području Županije. 

- Turistički potencijal Zagrebačke županije iznimno je veliki, stoga iz godine u godinu, unutar proračunskih mogućnosti, pokušavamo izdvojiti što više sredstava za razvoj turizma. Bespovratnim kapitalnim pomoćima za kupnju, obnovu i uređenje tradicijskih kuća želimo potaknuti razvoj ruralnog turizma na području naše županije, ali i dati svoj doprinos očuvanju tradicijske graditeljske baštine -  rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.  

Uz navedena sredstva, Zagrebačka je županija u ovoj godini za razvoj turizma osigurala milijun kuna bespovratnih financijskih potpora za organiziranje manifestacija koje potiču razvitak turističke djelatnosti.

Na natječaj koji je Zagrebačka županija objavila u prosincu 2007. godine stiglo je 87 zahtjeva, a financijsku pomoć dobit će 46 manifestacija.   (DM)

26.03.2008. 00:54:17
Novi komentar
nužno
nužno