« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
TKO JE SAD BALDRICK?

Milanović u ratu s Tomašić, stanovnicima Špičkovine, Mamićem, HRT-om

Nova zabava hrvatskog naroda zove se "Da vidim koga će sad premijer uvrijediti"

Ne zamo kakve veze sa svime ima Baldrick iz Crne guje
Više o

Zdravko Mamić

,

Zoran Milanović

,

Dražen Barišić

,

Špičkovina

,

Baldrick

I u Vukovini i u Špičkovini, mjestima na koja se okomio premijer posljednjih dana, Kukuriku koalicija premoćno je pobijedila na prošlim izborima, piše Novi list. 

Inače, premijerov sukob HTV-om postaje sve zanimljiviji nakon otkrića da je profesor povijesti Bruno Berger koji je premijeru Milanoviću održao lekciju o finskom ratu, službeni spiker u Maksimiru. Bilo bi naivno misliti da Mamić nema baš ništa s tim. Berger je dobio nekoliko minuta u središnjem nedjeljnom Dnevniku HTV-a i dao izjavu o tome da je Finska imala građanski rat, i to prilično krvavi, demantirajući time premijera.  

Nakon što je premijer Milanović u svom govoru protiv kritičara i napada na njega spomenuo 'stručnjake za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine', oglasio se vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić. 

On je zatražio od Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb. 'Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?

Barišić je također poručio premijeru da je sramota što ne priznaje ništa osim Zagreba i što bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. 'Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice', dodao je.

Nakon što je Milanović popljuvao HTV-ove komentatore tvrdnjom da je neistina da je Margaret Tacher jela novinarima iz ruke jer je to nehigijenski (?!), zapitao se hoće li HTV sada na televiziju dovesti Baldricka iz Crne guje kao komentatora.

U povodu cijele situacije oglasila se i Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske koja "izražava ponos i zadovoljstvo zbog priopćenja Odjela za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije u kojemu se predsjedniku Vlade spočitava 'neprimjerenost' i 'nedopustiv pritisak na neovisnost medija'." 

19.03.2013. 13:50:50
Novi komentar
nužno
nužno