« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SV: MILAN

Milan Bandić otpisuje dugove!

Još jedan u nizu jeftinih poteza gradonačelnika koji se fura na populista, a živi u luksuznom penthouseu

Bit će zanimljivo pratiti kome će Bandić otpisati dugove
Bit će zanimljivo pratiti kome će Bandić otpisati dugove (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

porezni dug

,

otpis dugova

,

lista poreznih dužnika

,

popis poreznih dužnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je uputio javni poziv svim fizičkim i pravnim osobama u Zagrebu u kojem poziva na podnošenje zahtjeva za otpisom kamata za dospjele, a nenaplaćene dugove.

U najnovju eskapadu gradonačelnik se, po dobrom starom običaju, razbacuje novcem poreznih obveznika bez ikakve mjere i razloga, osim što na listi poreznih dužnika ima tvrtki poznatih po prisnim odnosima s gradskim radovima. 

U pozivu je navedeno da će se dospjeli dug s osnove kamata otpisati ako se podnositelj zahtjeva, u roku od 30 dana od dana usklađenja stanja s Gradskim uredom za financije, na propisane uplatne račune prihoda Proračuna Grada Zagreba uplati glavnicu duga.

Rok za podnošenje zahtjeva je 07. rujna 2012. godine, a zahtjevi se predaju Gradskom uredu za financije, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.

Nakon što je ministar financija Slavko Linić najavio da će se dug morati otpisati i građanima slabijeg imovinskog stanja donesena je uredba da i jedinice lokalne uprave mogu opraštati dugove.

'Pozivaju se fizičke i pravne osobe na podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamate temeljem članka 27., stavka 1. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 5. srpnja 2012. godine i koja je stupila na snagu 9. srpnja 2012. godine (objava u Narodnim novinama br. 76 od 9.07.2012.)', stoji u pozivu Grada Zagreba.

08.08.2012. 13:08:00
Novi komentar
nužno
nužno