« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Microsoftova dobit pada zbog nedostatka kupaca

Informatički div bori se s konkurencijom i lošim tržištem

(Getty Images)
Više o

Microsoft dobit

Američki softverski div Microsoft izvijestio je o padu dobiti u proteklom fiskalnom tromjesečju za 29 posto, navodeći kao razlog pad prihoda zbog slabog međunarodnog tržišta računala.

U tromjesečju koje je završilo 30. lipnja neto dobit iznosila mu je 3,05 milijardi dolara ili 34 centa po dionici, što je 29 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihodi su smanjeni 17 posto na 13,1 milijardu dolara.

"Na naše je poslovanje i dalje negativno utjecala slabost na međunarodnim tržištima osobnih računala i servera", komentirao je izvješće financijski direktor Microsofta Chris Liddell, dodajući da je prošlo tromjesečje bilo najteže u povijesti kompanije.

"Gospodarstvo ponovno kreće s nulte točke i postoje određene naznake da je bar ono najgore iza nas", dodao je Liddell.

Riječ je o posljednjem tromjesečju u Microsoftovoj fiskalnoj godini te je kompanija objavila i podatke za cijelu tu godinu, navodeći pad godišnje dobiti za 18 posto u odnosu na prethodnu godinu, na 14,57 milijardi dolara ili 1,62 dolara po dionici.

Prihodi za cijelu godinu iznosili su 58,44 milijarde dolara, što je tri posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U kompaniji očekuju da će prilike u gospodarstvu ostati teške i u ostatku godine dok bi se početkom sljedeće trebale početi poboljšavati.

Izvor: Hina

24.07.2009. 10:17:14
Novi komentar
nužno
nužno