« Hi-tech
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Microsoft Security Days 2008

Zaštita i sigurnost računalnih sustava.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Venesa Schuetz

,

Microsoft Security Days

,

Vjeran Bušelić

,

antivirusna zaštita

Dvodnevna konferencija o sigurnosti informacijskih/računalnih sustava "Microsoft Security Days 2008", koja je danas počela u Zagrebu u organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska, okupila je oko 400 sudionika, predstavnika informatičkih odjela brojnih tvrtki, institucija, učilišta i udruga.

Otvarajući tu šestu po redu već tradicionalnu konferenciju direktorica Microsoft Hrvatska Venesa Schuetz naglasila je dugogodišnji značaj Microsoftovog zajedništva s partnerima i klijentima u podizanju svijesti o važnosti sigurnosti poslovnih informacijskih sustava.

Istaknuvši 'zrelost' Microsoftove infrastrukture koja omogućava ne samo unapređenje poslovnih procesa nego i primjenu najbolje svjetske prakse upravljanja informacijskim uslugama, viši savjetnik za tehnologiju u Microsoftu Vjeran Bušelić kazao je i da sve to u početku traži značajna ulaganja, ali kasnije pridonosi racionalizaciji i reduciranju troškova poslovanja.

Ovogodišnja konferencija osim o sigurnosnim proizvodima, pratećim uslugama i tehnologijama te njihovoj primjeni u poslovnim procesima, poput Forefront tehnologije, dosta pažnje posvećuje i problematici racionalizacije informatičkih sustava korištenjem novih virtualizacijskih tehnologija.

Govoreći o toj Microsoftovoj novosti, koja je svjetsku prezentaciju imala prije tri tjedna, Microsoftov direktor Odjela marektinga za virtualizacijske proizvode i rješenja Dai Vu naglasio je da virtualizacija istodobno pruža mogućnost za drastičnim smanjenjem infrastrukturnih troškova i povećanjem poslovne agilnosti.

Kao hrvatski primjeri već dijelom primjenjene tzv. virtualizirane okoline u informacijsko-sigurnosnom poslovanju istaknuta je kompanija INA te Zračna luka Zagreb. Predstavnici zagrebačkog (informatičkog) učilišta Alegbra govorili su o najčešćim greškama koje čine administratori računalnih sustava zbog kojih je hakerima olakšan upad u sustav te kako smanjiti rizik od toga.

Konferencija "Microsoft Security Days 2008" održava se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku te hrvatskog ogranka 'itSMF' udruge (IT Service Management Forum-nezavisnog i međunarodno priznatog udruženja profesionalaca s područja upravljanja informatičkim uslugama). (metro-portal/hina)

29.09.2008. 15:05:42
Novi komentar
nužno
nužno