« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
Nisu namjerno

Microsoft priznao da je krao ideje od konkurencije

Microsoft je u Kini povukao novu uslugu slanja poruka preko interneta

(Wikipedia)
Više o

Microsoft

,

krađa

,

programi

Internet stranica Juku lansirana u studenom sadrži iste koncepte kao i drugi sustavi mrežnog komuniciranja poput Twittera. No, početkom ovog tjedna, tim programera koji stoje iza Plurka, mlade internet kompanije iz Kanade, čije aplikacije su popularne među korisnicima u Aziji, optužio je Microsoft za direktno kopiranje 80 posto njihovog koda kako bi pokrenuli svoje programe.

˝Da se radi samo o slučaju vizualne inspiracije koja je otišla malo predaleko, ne bi bio toliki problem. No ovdje to nije slučaj. Ovdje se radi o nečem mnogo gorem˝, izjavili su iz Plurka.

Nakon istrage, najveći svjetski proizvođač softvera priznao je kako je dio koda za njihovu stranicu Juku korišten bez dopuštenja. U svojoj izjavi, Microsoft se ispričao te ustvrdio kako je prijestup napravo programer kojeg je zaposlila njihova partner kompanija MSN China.

˝Pojavile su se neke nedoumice oko naše aplikacije Juku, koju je razvio kineski partner za našu podružnicu MSN China. Partner je priznao kako je dio koda doista kopiran. To je jasno kršenje ugovora s MSN Chinom, a jednako tako nije u skladu s politikom Microsofta koji poštuje intelektualno vlasnišvo˝, stoji u izjavi kompanije.

16.12.2009. 07:37:03
Novi komentar
nužno
nužno