« Biznis
objavljeno prije 2 godine
PROMJENE

Microsoft preskočio Amazon, Apple i dalje najvrjedniji

Microsoft se vratio na drugo mjesto liste najvrijednijih kompanija u SAD-u, nakon što mu je to mjesto Amazon preuzeo u travnju ove godine

Microsoft se ne da...
Microsoft se ne da... (Wikipedia)
Više o

Microsoft

,

Apple

,

Amazon

Microsoft je u petak smijenio tehnološkog diva Amazon s drugog mjesta na listi američkih kompanija s najvećom tržišnom vrijednošću jer je prošloga tjedna cijena dionice Microsofta porasla, a Amazona oštro pala.

Nakon što je Amazon u petak izvijestio o slabijim poslovnim rezultatima u trećem tromjesečju nego što su analitičari očekivali, cijena dionice tog tehnološkog diva potonula je na Wall Streetu gotovo 8 posto.

To je njezin najveći dnevni pad u gotovo tri godine, pri čemu je tržišna vrijednost Amazona pala za otprilike 65 milijardi dolara, na 805 milijardi.

S druge strane, cijena dionice Microsofta porasle je od srijede, kada je izvijestio o boljim nego što se očekivalo kvartalnim rezultatima, više od 4 posto, pa je tržišna vrijednost te kompanije dosegnula 823 milijarde dolara.

Tako se Microsoft vratio na drugo mjesto liste najvrijednijih kompanija u SAD-u, nakon što mu je to mjesto Amazon preuzeo u travnju ove godine.

Čelno mjesto na toj listi i dalje drži Apple, a tržišna vrijednost tog proizvođač pametnih telefona iPhonea kreće se od rujna ove godine iznad 1.000 milijardi dolara.

Nakon pada cijene dionice Amazona, osnivač i šef te kompanije Jeff Bezos siromašniji je za koju milijardu dolara, dok je bogatstvo osnivača Microsofta Billa Gatesa poraslo.

Na listi najbogatijih ljudi u svijetu časopisa Forbes, objavljenoj u ožujku, Bezos je bio na vrhu s procijenjenom imovinom od 112 milijardi dolara, dok je Gates bio drugi s 90 milijardi.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

27.10.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno