« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Microsoft planira otkaze

Iako žele zadržati ugled financijsko izvješće moglo bi ih natjerati na ekstremne poteze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

otpuštanja

,

otkazi u Microsoftu

,

otkazi radnicima

,

otkazi u informatičkoj industriji

Kompanija Microsoft razmišlja o značajnim otpuštanjima u različitim odjelima koja bi mogla objaviti već idući tjedan, objavio je u srijedu Wall Street Journal.

List je internetskom izdanju objavio da softverski gigant iz Redmonda u saveznoj državi Washington "ozbiljno razmišlja o značajnom smanjenju radne snage".

Citirajući osobe upoznate s planovima, WSJ je objavio da Microsoft "razmišlja o otpuštanjima u različitim odjelima", nazvavši to "rijetkom pojavom za tu najveću svjetsku softver kompaniju".

"Međutim, planovi rezanja još su u izradi i Microsoft bi mogao to okončati pronalaskom alternativnih metoda rezanja troškova", citirao je WSJ riječi neimenovanog izvora.

Kako pišu novine, opseg mogućeg smanjenja radnih mjesta "vjerojatno će biti mnogo manji od 15.000 o kojima se govorilo proteklih tjedana".

Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer odbio je u razgovoru za WSJ prošlog tjedna kazati planira li kompanija otpuštanja, iako je kazao da je ih je gospodarsko usporavanje prisililo da ozbiljno razmisle o potezima rezanja troškova.

"Tražimo pravi omjer", kazalo je Ballmer. "Kada ga pronađemo, sigurno ćemo to objaviti". Ballmer je kazao da su malo vjerojatna velika rezanja radnih mjesta. "To nije kultura naše kompanije", rekao je.

WSJ je objavio da bi Microsoft, koji je krajem lipnja zapošljavao 91.000 radnika, mogao objaviti rezanje radnih mjesta zajedno s izvješćem o financijskim rezultatima 22. siječnja. Softverski gigant već je objavio da sa slabim gospodarstvom ne može održati rast od posljednje dvije fiskalne godine u visini do 15 posto. (hina/metro-portal)

Usporavanje prodaje kompjutera također pogađa Microsoft, a istraživačka tvrtka Gartner u srijedu je objavila da je prodaja osobnih računala diljem svijeta porasla za samo 1,1 posto u četvrtom tromjesečju 2008. u odnosu na godinu ranije, što je najniža stopa rasta u toj industriji od 2002.

15.01.2009. 12:37:29
Novi komentar
nužno
nužno