« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Microsoft: Odbijanje je bila nesretna odluka

Yahoo je Microsoftovu ponudu ocijenio nedovoljno visokom
Yahoo je Microsoftovu ponudu ocijenio nedovoljno visokom
Više o

Yahoo

,

Microsoft

Microsoft je reagirao na Yahoovo odbijanje ponude o preuzimanju nazvavši odluku ‘nesretnom’, a vlastitu ponudu od 44,6 milijardi dolara  ‘fer’.

Iz priopćenja se može zaključiti da Microsoft barem zasad ne planira podići ponudu. Analitičari gotovo da i ne ostavljaju prostora alternativi kojoj bi Yahoo mogao pribjeći i slažu se da će, prije ili kasnije, morati pristati na Microsoftovo preuzimanje.

S druge strane, Microsoft razmišlja o direktnom obraćanju dioničarima kompanije, kao i mogućnosti zamijene deset Yahoovih direktora na skupštini 14. ožujka. Microsoft bi za upravni odbor Yahooa mogao nominirati svoje ljude i na taj način iznutra djelovati na odluku o prodaji, piše Bloomberg.

StrategijaNa Yahoovoj godišnjoj skupštini Microsoft bi mogao pokušati preuzeti vodeće pozicije.Raspoloženje dioničara varira ovisno o profilu. Brojni dioničari su istovremeni vlasnici dionica obje kompanije, pa im podizanje cijene Yahooa u slučaju agresivnog preuzimanja ne odgovara.

Bloomberg navodi kako je dio dioničara Yahooa čak i tužio kompaniju jer je odbila ponudu Microsofta. Jučer su Microsoftove dionice bile u blagom padu, a Yahoove u blagom porastu. 

Piše: METRO
12.02.2008. 23:53:44
Novi komentar
nužno
nužno