« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
ZANIMLJIVO

Microsoft briše granice između Windows, Android i iOS sustava

Microsoft je najavio integraciju Timeline Windows značajke u Android i iOS platformu

Zanimljiva ideja Microsofta
Zanimljiva ideja Microsofta (Arhiva)
Više o

Microsoft

,

windows

,

Android

,

iOS

Microsoft je izgubio bitku za mobilno tržište, ali ne ostavlja planove da dobije uporište na drugim platformama. Na konferenciji Microsoft Build 2018, predstavili su nekoliko alata među kojima je značajka vremenske linije ( eng.Timeline ), službeno j objavljena s Windows Update, 10. travnja 2018.

Timeline ili vremenska linija nova značajka zapravo zamjenjuje staru tipku "Pregled zadataka". Omogućuje da vidimo koje se aplikacije prikazuju i aktivnosti koje smo koristili na računalu u zadnjih 30 dana. Sinkronizira sve aktivnosti i aplikacije na više računala, a ako koristimo prijenosno računalo za dokumente, možemo jednostavno preuzeti istu stvar na drugom računalu.

S najnovijom najavom od strane Microsofta, pametni telefoni sada će podržati Timeline funkciju. Na primjer, Word dokument koji ste počeli uređivati na računalu, bez problema će te moći nastavite uređivati na pametnom telefonu sa sustavom Android, točno tamo gdje smo stali. Ova značajka se povezuje s našim Microsoft računom.

Za sada je vremenska linija ograničena na samo nekoliko Microsoftovih aplikacija kroz Microsoft Launcher na Android platformi. Za iOS, Timeline bit će implementiran u Edge pregledniku jer platforma ne podržava pokretače treće strane.

U bliskoj budućnosti očekuje se da razvojni programeri ažuriraju svoje aplikacije kako bi podržale vremensku liniju, a korisnici imali znatno više benefita od značajke.

Your Phone - još jedna zanimljiva značajka

Pored Timeline dostupnog na Microsoft Launcheru, Microsoft je pokrenuo i novu značajku " Your Phone ", koja će uskoro početi raditi pod programom Windows Insiders. Omogućuje prikazati sadržaj s pametnog telefona na zaslonu računala. Tako će korisnici moći odgovoriti na poruke , podijeliti slike s pametnog telefona na računalu ili provjerite obavijesti telefona.

Piše: Sanja Ledinek
12.05.2018. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno