« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
EKSKLUZIVNO

Mickey Rourke: 'Devet i pol tjedana' kao da je bio u prošlom životu

Slavni glumac za Metro govori o filmu ''Iron Man 2'', o svojoj drugoj slavi i zašto ne čita scenarije

(Getty Images)
Više o

Robert Downey Jr.

,

Mickey Rourke

,

Jon Favreau

,

3. studenog

Nakon što je osvojio fanove ''Sin Cityjem'', a kritičare ''Hrvačem'', Mickey Rourke suočio se s još jednim hollywoodskim kraljem ''come backa'', Robertom Downeyem Jr. u filmu ''Iron Man 2''. Inače ne preveliki obožavatelj stripova, Rourke je odigrao ulogu Whiplasha, zločinačkog genija koji je snažno povezan s Downeyevim likom Tonyja Starka. Rourke ekskluzivno za Metro progovara o svojoj drugoj rundi slave, zašto ne čita cijele scenarije i o svom novom kućnom ljubimcu.

Zašto ste prihvatili ulogu u ovom filmu?

Moj agent me nazvao i rekao, '' Jon Favreau te želi baš za ovaj film.'' A ja sam rekao ''O, još jedan crtić?''. Ali uživao sam radeći na ''Sin Cityju'' s [Robertom] Rodriguezom. I reći ću vam iskreno. Nije me baš bilo briga za sve te ''Spider-man'' stvari. Ali zbilja mi se svidio ''Iron Man''. Mislio sam da je zbilja izvrsno što je Favreau odabrao nekog poput Roberta i stavio ga u ulogu umjesto da samo bude zvijezda koja će kratko trajati. Robert je ulogu učinio vrlo zanimljivom, duhovitom i nepredvidljivom.

Sviđa li vam se ono što vaš lik daje nastavku?

Nisam vidio film. Ne znam. Znate, ja čitam svoj lik. Nisam baš jasno pročitao puno drugih stvari. Nemam pojma što je u filmu i o čemu se radi, da budem iskren.

Činite li to i inače?

Uglavnom. Zato što ne želim znati što se događa. To je kao u životu. Vi biste sada mogli ustati, poludjeti i početi svlačiti hlače. Ja to neću znati. Pa zato volim ostaviti malo mjesta za ono neočekivano.

Je li uspjeh po drugi put bio lakši?

Recimo to ovako. Prvi put je bilo puno zabavnije. Prvi put me bolio ---. Sad mi je stalo. Čini se novo, jer čini se da nisam ista osoba kao tada. Ne razmišljate puno o tome jer vas to zbuni. To je kao kad me ljudi ispituju o ''Devet i pol tjedana'', a to se čini kao da je bilo u prošlom životu. To je kao kad vas netko pita ''Što vam je bilo najdraže kad ste imali šest godina?''. Ne znam.

Je li kućni ljubimac vašeg lika, papiga nimfa, bio vaša ideja?

Aha. Morao sam se boriti za pticu. Borba je bila i samo da pticu ubacim u j--- film. Jon nije sve vodio. Morao je pitati ljude iz Marvela. Znate, morali smo dobiti zeleno svjetlo kako bismo bili sigurni da ptica neće psovati, skinuti hlače ili tako nešto.

Nabavili ste pticu vrlo sličnu onoj u filmu. Imate li je još uvijek?

Još uvijek imam Sonnyja. Ime moje ptice je Sonny Boy. On je iza kauča, odmah pokraj TV-a jer voli slušati sva ta brbljanja.

Priča li?

Da, priča. Zna reći samo jednu zbilja prostu riječ. Ne smijem je izgovoriti.

Kojim slovom počinje?

Uf, uf. Želio bih raditi sljedećih 20 godina.

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
08.05.2010. 16:04:00
Novi komentar
nužno
nužno