« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ČETVRTI POSJET

Michel Platini u Zagrebu

Predsjednik Europske nogometne federacije (Uefa) Michel Platini zaprijetio je Srbima izbacivanjem iz svih natjecanja

Michel Platini
Michel Platini (Damir Krajac / CROPIX)
Više o

UEFA

,

Michel Platini

,

Jadranka Kosor

Michel Platini stigao je u Zagreb gdje se trebao sastati s Jadrankom Kosor. Međutim, zbog prosvjeda na Markovom trgu nije stigao do premijerke, prenosi Hina. 

Prvog čovjeka krovne nogometne organizacije Starog kontinenta u zračnoj luci Zagreb dočekali su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Platini po dolasku u Zagreb nije bio raspoložen za davanje izjave već je odmah krenuo prema Markovom trgu gdje ima dogovoren sastanak s hrvatskom premijerkom. Kako je najavljeno izuzev sastanka s Jadrankom Kosor, Platini neće imati sastanke ni s kim drugim.

Platiniju je ovo četvrti posjet Hrvatskoj. Prije pet godina tadašnji francuski predsjednik Jacques Chirac dodijelio je predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću orden Viteza nacionalnog reda za izuzetne zasluge u promicanju nogometa u Francuskoj i svijetu, a orden mu je na svečanosti u rezidenciji francuskog veleposlanika u Zagrebu uručio Platini koji je tada bio dopredsjednik Francuskoga nogometnog saveza,

Platini je bio u Hrvatskoj i koncem siječnja 2008. godine kada se u Zagrebu održao XXXII. kongresa UEFA-e. Tada je hrvatsku metropolu posjetio i predsjednik Međunarodne nogometne federacije Fife Joseph Blatter.

Posljednji put Platini je u Hrvatskoj boravio 20. listopada prošle godine kada je stigao u jednodnevni posjet Zagrebu gdje se susreo s vodećim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), te s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Radovanom Fuchsom.

Platini zaprijetio Srbima izbacivanjem iz svih natjecanja

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini zaprijetio je Srbima izbacivanjem iz kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012., te izbacivanjem klubova iz europskih kupova u slučaju novih navijačkih nereda.

Platini je prije dolaska u Zagreb, posjetio i Beograd gdje se susreo s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Platini je Tadiću prenio stav UEFE da će u slučaju novih incidenata srpskih huligana reprezentacija, ali i klubovi iz te zemlje biti izbačeni iz svih europskih natjecanja.

"U Srbiji imamo problema s huliganima, svjesni smo toga. Događaji iz Genoe s utakmice Italija - Srbija bili su sramota i za našu zemlju," kazao je Tadić naglasivši kako Srbija neće dozvoliti da reprezentacija ili klubovi budu kažnjeni ili udaljeni iz europskih i svjetskih natjecanja.

24.02.2011. 19:42:00
Novi komentar
nužno
nužno