« Spektakli
objavljeno prije 10 godina
OČAJNIČKI POTEZ

Michael Jackson se ubio zbog dugova?

Obrana liječnika Conrada Murraya, optuženog da je iz nehaja usmrtio kralja popa, tvrdi da su ogromni financijski problemi američkog glazbenika natjerali na samoubojstvo

Fotografija vijesti
Više o

Michael Jackson

,

dugovi

,

samoubojstvo

,

smrt

,

Conrad Murray

"Obrana smatra da je Michael Jackson žrtva svog očajničkog poteza", rekao je branitelj Ed Chernoff u dokumentu koji je predao na sudu u Los Angelesu, tražeći uvid u njegove financije. Jacskon je, navodno, u trenutku smrti imao 500 milijuna dolara duga.

Michael Jackson umro je 25. lipnja 2009. u 50. godini zbog prekomjerne količine anestetika u kombinaciji s drugim sedativima. Obrana Conrad Murraya, kojeg tužiteljstvo optužuje da je ostavio pjevača bez nadzora nakon što mu je ubrizgao propofol i nije mu pružio odgovarajuću pomoć, već je spomenula tezu o samoubojstvu u prijašnjim ročištima, ali tada to nije obrazložila.

Tužitelj David Walgren kaže da je pristup Jacksonovom financijskim dokumentima, što traži obrana, samo pokušaj odvlačenja pozornosti s temeljnog problema, tj. propusta liječnika. Murray je priznao da je Jacksonu ubrizgao propofol, ali na njegov izričit zahtjev. Liječnik je izjavio da se ne osjeća krivim po optužnici. Prijeti mu kazna zatvora do četiri godine ako bude proglašen krivim. Suđenje bi trebalo početi 9. svibnja.

 

07.04.2011. 09:46:40
Novi komentar
nužno
nužno