« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
povratak u sadašnjost

Michael J. Fox u Vatrenim dečkima

Michael J. Fox sa šeficom svoje Zaklade Kate Hood
Michael J. Fox sa šeficom svoje Zaklade Kate Hood (Getty Images)
Više o

Michael J. Fox

,

Parkinsonova bolest

Slavni glumac Michael J. Fox vratit će se na male ekrane ulogom u seriji Vatreni dečki (Rescue Me) u kojoj će glumiti novog dečka bivše supruge glavnog lika Tommyja Gavina.

Janetin novi dečko kretat će se u invalidskim kolicima i bit će vrlo zabavan i vrlo originalan najavio je John Landgraf, producent serije. Nove epizode serije trebale bi se početi emitirati u proljeće 2009. godine.

Četrdesetsedmogodišnji Fox, koji je privatno dobar prijatelj Denisa Learyja, oduševljen je ulogom. Naime, 2000. godine prestao sa stalnim glumačkim angažmanima te se tek sporadično pojavljivao u, redom odličnim serijama kao gostujuća zvijezda.

Tako su ga nakon Obiteljskih veza (Family Ties) i Svih predsjednikovih ljudi (Spin City) mogli vidjeti i u seriji Stažisti (Scrubs) i Bostonsko pravo (Boston Legal).

Odluku da prestane sa stalnim angažmanom donio je zbog simptoma Parkinsonove bolesti od koje boluje od 1991. godine. Bolest je sve teže mogao kontrolirati te je 1998. godine objavio je javnosti da će sve manje nastupati. U Bostonskom je pravu glumio tajkuna koji boluje od raka i bez obzira na to što se trudio prikriti simptome, bolest se mogla lako uočiti.

Michael J. Fox osnovao je Zakladu za istraživanje Parkinsovove bolesti i do sada je već prikupio milijune dolara. Zalaže se za slobodu istraživanja matičnih stanica što može pomoći u liječenju ove kronične bolesti središnjeg živčanog sustava koja progresivno smanjuje bolesnikovu sposobnost da kontrolira pokrete. (METRO)

16.07.2008. 12:12:05
Novi komentar
nužno
nužno