« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NAJBOLJI STRIJELAC

Messiju uručena "Zlatna kopačka"

Napadaču Barcelone Lionelu Messiju (23) u četvrtak navečer službeno je uručena "Zlatna kopačka", nagrada koja se dodjeluje najboljim strijelcima u domaćim prvenstvima u Europi

Lionel Messi
Lionel Messi (Getty Images)
Više o

Leo Messi

,

Zlatna kopačka

Messi je protekle sezone u španjolskoj Primeri zabio 34 gola osvojivši 68 bodova. Iza njega plasirali su se Didier Drogba (Chelsea) i Antonio di Natale (Udinese) sa po 29 golova, odnosno 58 bodova.

U bodovanju za "Zlatnu kopačku" prednost imaju nogometaši iz najjačih europskih liga - španjolske, engleske, francuske, njemačke i talijanske. Zbog toga je bez nagrade ostao urugvajski napadač Luis Suarez koji je prošle sezone u nizozemskom prvenstvu zabio 35 golova za Ajax.

Messi se je pridružio Portugalcu Cristianu Ronaldu, Nizozemcu Marcu van Bastenu i Brazilcu Ronaldu, koji su osvojili sve tri najznačajnije nagrade - "Zlatnu kopačku", "Zlatnu loptu" France Footballa za najboljeg igrača godine u Europi, te trofej za najboljeg nogometaša svijeta kojeg dodjeljuje Fifa.

"Sve su mi nagrade drage, ali nikad ih ne bi osvojio bez pomoći svojih suigrača", kazao je Messi na ceremoniji u Barceloni. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 12:31:22
Novi komentar
nužno
nužno