« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
NIŠTA OD PENZIJE

Mesić ulazi u Nadzorni odbor Ingre?

Uprava Ingre neočekivani prijedlog objašnjava Mesićevim opredjeljenjem za izvoz

Stjepan Mesić
Stjepan Mesić (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Ingra

,

nadzorni odbor

Uprava Ingre predlaže glavnoj skupštini, sazvanoj za 22. srpnja, da za člana Nadzornog odbora te tvrtke izabere Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, stoji u pozivu na glavnu skupštinu Ingre objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Iz Ingre taj prijedlog objašnjavaju Mesićevim opredjeljenjem za izvoz kao bitnu sastavnicu hrvatskog gospodarstva, koje je iskazivao tijekom svoje političke karijere kao i njegovo iskustvo, veze i poznavanje stanja na Ingrinim izvoznim tržištima.

Uprava društva predlaže da se gubitak Ingre za 2009. godinu, koji nakon oporezivanja iznosi 82,7 milijuna kuna, pokrije sa 39,6 milijuna kuna iz zadržane dobiti i sa 43,1 milijuna kuna iz ostalih rezervi.

Restrukturiranje

Ingra je sredinom prošle godine započela restrukturiranje na svim razinama, a iz tvrtke pritom navode kako su smanjeni fiksni troškovi i broj organizacijskih jedinica te broj zaposlenih za 25 posto pri čemu je većini omogućen odlazak u mirovinu.

Uprava Ingre očekuje da će se poslovanje tvrtke stabilizirati u drugoj polovici ove godine, čemu bi ključan doprinos trebao dati nastavak financijskog restrukturiranja u sklopu kojeg Ingra namjerava podići sindicirani kredit.

Tim kreditom Ingra bi trebala podmiriti sve kratkoročne i dio dugoročnih obveza i zamijeniti ih jedinstvenim financijskim instrumentom.

Jamstvo povrata kredita bili bi projekti Ingre u Hrvatskoj i inozemstvu te prihod od najma Arene Zagreb.(hina/metro-portal)

11.06.2010. 11:44:49
Novi komentar
nužno
nužno