« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KAKO RASVIJETLITI SLUČAJ

Mesić: Trebalo bi objaviti ugovor između Podravke i OTP banke

POGLEDAJTE VIDEO: Na upit ima li konkretne informacije, Mesić odgovara da on zna ponešto, ali ne dovoljno da s tim ide u javnost

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Podravka

,

MOL

,

OTP banka

,

polančec

,

ugovor

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako bi bilo dobro objaviti ugovor između Podravke i mađarske OTP banke kako bi se rasvijetlio cijeli slučaj navodne povezanosti između Vlade i MOL-a i tog ugovora.

Mesić je odgovarajući na novinarska pitanja ocijenio kako bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec nije mogao sve sam dogovoriti, jer je, kako ističe, na ugovoru između OTP banke i Podravke morao raditi veliki tim ljudi koji se razumije u energetiku, korporativne djelatnosti, međunarodno privatno i javno pravo, u privatizaciju te u obvezno pravo.

"Ono što ja tražim jest da se kaže tko je i kada donio odluku da se predaju upravljačka prava u Ini, tko je u ime Hrvatske o tome pregovarao, tko je dao okvire za pregovore i tko je platio pregovarače. To ja tražim i evo, odlazim s mandata i još to nisam dobio", izjavio je Mesić prilikom današnjeg posjeta Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.

Na upit ima li konkretne informacije, Mesić odgovara da on zna ponešto, ali ne dovoljno da s tim ide u javnost, te da ne želi štetiti onima koji vode postupak niti onima protiv kojih se postupak vodi.

Mesić nije znao reći je li se tko financijski okoristio od prepuštanja upravljačkih prava nad Inom MOL-u, ali je dodao da "traži da se utvrde činjenice i izvedu potrebni dokazi".

Komentirajići nestanak 20 tisuća tona žita u Đakovštini, Mesić je rekao kako su zakazali i kontrolni mehanizmi, budući da su dosad za nestanak žita bili prozivani samo odgovorni u Đakovštini. (hina/metro-portal)

08.02.2010. 15:49:42
Novi komentar
nužno
nužno