« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
tko je ovdje lud?

'Mesić mora da se šali, a to je izrazito neukusan vic'

Oštra reakcija Udruge 100-postotnih HVRI i HKV na izjavu predsjednika Mesića

Sporna sahrana uz vojne počasti mogla bi biti spas za hrvatske dugove?
Sporna sahrana uz vojne počasti mogla bi biti spas za hrvatske dugove? (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Mesić o vojnim počastima

,

sahrana branitelja uz vojne počasti

,

ušteda novca

,

reakcija branitelja

Udruga 100-postotnih Hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) I. skupine te Hrvatsko kulturno vijeće (HVK) večeras us oštro reagirali na izjavu predsjednika Stjepana Mesića o mogućnostima uštede na pokopima hrvatskih branitelja.

U priopćenju Udruge 100-postotnih HRVI I. skupine ističe se kako su se hrvatski branitelji, gledajući prilog na Dnevniku HTV-a u kojem predsjednik Mesić govori o mogućnostima uštede na pokopima hrvatskih branitelja, "našli u nedoumici te nisu mogli zauzeti odgovarajuće mišljenje" je li "riječ o vicu" ili predsjednik Mesić "mislili ozbiljno kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske".

Vrhovni zapovjednik kojem su branitelji trn u oku?

"Ako je riječ o još jednom ispričanom 'vicu' smatramo to neprimjerenim i neukusnim, s obzirom da se radi o pokopima smrtno stradalih ili umrlih hrvatskih branitelja, te očekujemo javnu ispriku predsjednika Mesića. A ako je predsjednik Mesić mislio ozbiljno kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, onda je to točka na 'i', o mišljenju i stavu predsjednika Mesića prema hrvatskim braniteljima i doprinosu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu", navodi u priopćenju predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški.

Udruga Hrvatsko kulturno vijeće također je večeras priopćila kako je "zgrožena izjavom predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića, koji je u radijskoj emisiji 'S predsjednikom na kavi' izjavio da je jedna od mogućnosti ušteda u ovom vremenu recesije - ukidanje vojnih počasti na sprovodima branitelja, koje uključuju i plotun počasnoga voda".

Hrvatsko kulturno vijeće, u priopćenju koje je potpisao Hrvoje Hitrec, ocjenjuje kako je "riječ o skandaloznom cinizmu posve neprimjerenom dužnosti koju Stjepan Mesić obnaša". (hina/metro-portal)

25.11.2008. 10:21:02
Novi komentar
nužno
nužno