« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Liberalna konfederacija

Mesić će predvoditi opoziciju na parlamentarnim izborima?

HNS, HSLS i IDS trebali bi se ujediniti u tzv. Treći blok i pod vodstvom Stjepana Mesića osvojiti većinu na sljedećim izborima za Sabor.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

treći blok

,

liberalna konfederacija

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Radimir Čačić, Đurđa Adlešić i Ivan Jakovčić već su udarili prve temelje u ideju o osnivanju opozicijskog bloka radnog naziva Liberalna konfederacija.

Svaka od tri stranke bi prema tom modelu zadržala samostalnost, a na izborima i nakon njih nastupali bi zajednički.

Ključnu ulogu u uspjehu Trećeg bloka imao bi sadašnji predsjednik Mesić koji bi se po isteku mandata posvetio ulozi "amortizera" između tri stranke.

Ideja je potaknuta trenutačnim rasporedom snaga na političkoj sceni u kojem manje stranke teško dolaze do izražaja, a spas traže u koalicijama s velikima u kojima su redovito podređene.

Osim što bi građanima ponudio alternativu na izborima, Treći blok bi sa Mesićem dobio jaku i poznatu ličnost koja ima odgovarajući ugled za eventualno sastavljanje nove Vlade.

Mesić je već nekoliko puta najavio da se po isteku mandata ne namjerava povući u mirovinu, ali za sada nije konkretnije razgovarao s čelnicima HNS-a, HSLS-a i IDS-a o Liberalnoj konfederaciji, zaključuje novinarka Jutarnjeg.

09.09.2009. 20:28:02
Novi komentar
nužno
nužno