« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
VEDRE PROGNOZE

Merkel i Berlusconi vjeruju u spas eura

Kancelarka Merkel i premijer Berlusconi žele zajedno stvoriti pozitivno ozračje u eurozoni

Berlusconi
Berlusconi (Getty Images)
Više o

Angela Merkel

,

eurozona

,

Silvio Berlusconi

,

euro

Članice Europske unije moraju još bolje surađivati kako bi se prebrodila kriza u kojoj se našao euro, složili su se njemačka kancelarka Angela Merkel i talijanski premijer Silvio Berlusconi, prenosi Hina. 

"Optimistična sam i mislim da ćemo mi u Europi uspjeti", rekla je Angela Merkel nakon susreta sa Silvijem Berlusconijem na 28. njemačko-talijanskim razgovorima na razini vlada u Berlinu. Istaknula je da je potrebna još bolja suradnja u Europskoj uniji, posebice radi gospodarskog rasta.

"Viša konkurentnost i gospodarski rast najbolja se sredstva za održavanje stabilnosti Europe i eura", rekla je Merkel. Merkel i Berlusconi poduprli su Agendu 2020 Europske komisije koja osim povećanja zaposlenosti i gospodarskog rasta sadrži i smanjenje emisije stakleničkih plinova za 20 posto.

Talijanski premijer Berlusconi je naglasio da je potrebno stvarati pozitivno ozračje među građanima Europe. "Važno je ne širiti pesimizam, nego stvoriti pozitivno ozračje za pojačanu unutarnju potrošnju i razvoj gospodarstva", rekao je talijanski premijer.

Oboje državnika ocijenili su pozitivnim prodaju portugalskih državnih obveznica te vladine mjere štednje u Lisabonu.

12.01.2011. 20:28:51
Novi komentar
nužno
nužno