« Svijet
objavljeno prije 13 godina
THINK GREEN

Mercedes dovršava novi papamobil na hibridni pogon

Prvu vožnju u novom ekološkom vozilu papa će imati početkom listopada kada dolazi u posjet svojoj rodnoj zemlji, Njemačkoj

Papa u svom vozilu za vrijeme posjeta Washingtonu
Papa u svom vozilu za vrijeme posjeta Washingtonu (toppie-sfb/deviantart)
Više o

Benedikt XVI

,

papa

,

papamobil

Slavni njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u završnoj je fazi izrade hibridnog papamobila te očekuje da će novo papino vozilo biti spremno do posjeta Benedikta XVI. Njemačkoj, početkom listopada.

Kako piše tjednik Wirtschaftswoche a prenosi Hina, papamobil je konstruiran po uzoru na Mercedesovo terensko vozilo klase M, ali s hibridnim motorom. Električni akumulator (litij-ionski) na punjenje može prijeći 30 km bez onečišćenja atmosfere. No, Papa si ne može dopustiti vozilo koje bi bilo isključivo na električni pogon, jer u slučaju atentata ono mora "brzo pobjeći", piše tjednik.

Mercedes je već više od 80 godina glavni dobavljač automobila za Vatikan, podsjeća Wirtschaftswoche. Tvornica "zbog zaštite privatnosti" nikada ne objavljuje informacije o privatnim klijentima, rekao je glasnogovornik Mercedes-Benza.

Benedikt XVI. kojega talijanski tisak ponekad naziva "zelenim Papom", neumorno se zalaže za zaštitu svih stvorenja koji su "Božje djelo", kako ljudi, tako i njihova okoliša.

18.06.2011. 13:26:00
Novi komentar
nužno
nužno