« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
KREĆE PRIVATIZACIJA

Menadžment Uljanika zainteresiran za kupnju brodogradilišta

Prema vladinoj odluci, do 15. veljače raspisat će se natječaji za privatizaciju pod posebnim uvjetima, za jednu kunu, većinskih udjela u četiri brodogradilišta

(Wikipedia)
Više o

Uljanik

,

brodogradilišta

,

privatizacija brodogradilišta

Hrvatska Vlada odlučila je danas o raspisivanju javnog poziva za privatizaciju pet hrvatskih brodogradilišta, ali ne i za pulski Uljanik, za koji je interes iskazao menadžment tog brodogradilišta.

"Jučer kasno stigla je ponuda menadžmenta Uljanika koji je iskazao interes za sudjelovanje u javnom pozivu i interes za kupnju brodogradilišta", izvijestio je vladu ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Najavio je da će se idućih dana razjasniti i dogovoriti eventualni interes samog menadžmenta Uljanika, odgovara li ponuda kriterijima natječaja, kakav je interes vlade i kako cijeniti tu ponudu te provjeriti kondicije s Europskom komisijom.

To, tvrdi Popijač, neće ugroziti predviđeni rok za raspisivanje natječaja do 15. veljače, jer će vlada slijedeći tjedan odlučiti o privatizaciji Uljanika.

Prema vladinoj odluci, do 15. veljače raspisat će se natječaji za privatizaciju pod posebnim uvjetima, za jednu kunu, većinskih udjela u četiri brodogradilišta - 95,24 posto Brodotrogira, 99,54 posto Kraljevice, 83,32 posto riječkog 3. maja i 99,78 posto Brodograđevne industrije Split.

Brodosplitu je vlada preporučila da do 15. veljače raspiše natječaj za prodaju jednog, stopostotnog udjela u Brodosplitu - Brodogradilište specijalnih objekata, i to po nominalnoj cijeni od 18,16 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda nakon raspisivanja natječaja bit će 60 dana.

Do objave natječaja učinit ćemo sve za prezentaciju brodogradilišta svima koji su zainteresirani, istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

Ministar Popijač naveo je i aktivnosti provedene u pripremama drugog kruga privatizacije brodogradilišta.

Spomenuo je, primjerice, intenzivne aktivnosti, uključujući dogovor s Europskom komisijom i nadležnim institucijama oko pomorskog dobra, poboljšanje teksta i pravila privatizacije, pitanje vlastitog doprinosa, odnosno najmanje 40 posto doprinosa u restrukturiranju. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 16:43:27
Novi komentar
nužno
nužno