« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
NOVOSTI

Meizu u suradnji s MediaTek radi na tehnologiji prepoznavanja lica

Nakon implementacije čitača otisaka prstiju čak u niži cjenovni rang, korištenje lice kao lozinke za otključavanje pametnog telefona je postalo novi biometrijski trend

Što možemo očekivati od novog partnerstva
Što možemo očekivati od novog partnerstva (Screenshot)
Više o

prepoznavanje lica

,

MediaTek

,

Meizu

Ard Boudeling, Meizuov šef globalnog marketinga je objavio na Twitteru: Surađujemo s MediaTekom kako bi stvorili najbolju tehnologiju prepoznavanja lica na pametnim telefonima. Meizu tehnologija prepoznavanja lica trebala bi imati debi u 2018. godini. 

Nakon implementacije čitača otisaka prstiju čak u niži cjenovni rang, korištenje lice kao lozinke za otključavanje pametnog telefona je postalo novi biometrijski trend.

Samsung ima alternativan način klasičnom biometrijskom čitaču otisaka prstiju. To je skener šarenice. No tehnologija nije uspješna kako se očekivalo. Na drugoj strani imamo Apple Face ID biometrijsku metodu. Ova nova Appleova tehnologija je podigla puno prašine u javnosti po pitanju funkcionalnosti i sigurnosti, ali očito potaknula druge proizvođače pametnih telefona da ponude sličnu tehnologiju korisnicima. Tako je Samsung najavio da će Galaxy S9 doći na tržište s biometrijom prepoznavanja lica pomoću "prednjeg fotoaparata 3D senzora".

Iako postoje ključne razlike u tehnologiji, ali premisa je ista: koristite lice kao lozinku za otključavanje telefona.

Meizu Značajka bi trebala debitirati na tržištu 2018. godine. Osim gore navedenog , nema ničega više o novom partnerstvu Meizu i MediaTek .  

06.11.2017. 09:32:00
Novi komentar
nužno
nužno