« Život
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
POŠTO?

Međunarodni indeks cijena marihuane

Nakon kriptovaluta izašao je i međunarodni indeks cijena marihuane. Zagreb i Hrvatska čak nisu na dnu ljestvice

Pošto gram, buraz?
Pošto gram, buraz? (Arhiva)
Više o

cijene

,

marihuana

Međunarodni indeks cijena marihuane prikazuje cijene jednog grama marihuane u 120 različitih gradova diljem svijeta. Cijelu je akcija popisivanja cijena te indeksiranja istih financijski poduprla tvrtka Seedo koja se specijalizirala za izradu automatskih hidroponičkih sudstva za potpuni uzgoj, ne samo marihuane već i raznog drugog bilja.

Uglavnom, indeks pokazuje da je najskuplji gram marihuane u Tokiju te za njega morate izdvojiti 32,66 dolara, dok je najjeftiniji u glavnom gradu Ekvadora, Quitou gdje gram košta svega 1,34 dolara.

Spomenimo da je u Australiji cijena grama marihuane 9,65 dolara i to u Canberri, te u Nici u Francuskoj 9,4 dolara. Naime, Australija ima sličnu zakonsku regulativu kao i Hrvatska gdje je konzumacija kanabisa djelomično legalna. U Francuskoj je ista potpuno ilegalna. Barem tako navodi indeks cijena. A u prijevodu to znači da je i dalje ne smijete konzumirati, a sama konzumacija povlači prekršajnu, a ne kaznenu prijavu.

No doći će gospodo i bolja vremena, kad nas neće navlačiti na razne (marketinške) eksperimente poput, recimo, Tensilena i sličnih.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

01.02.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno