« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
NAJAVA

Međunarodni folklorni festival djece i mladih od 25. do 29. lipnja

KUD Preslica i ove je godine u svrhu očuvanja tradicije organizirao dolazak i nastup brojnih domaćih i stranih folklornih skupina

(zagreb-folk-fest.com)
Više o

KUD Preslica

,

folklor

,

zagreb-info

,

Međunarodni folklorni festival djece i mladih

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport danas je priopćeno kako će Zagreb od 25. do 29. lipnja biti domaćin 6. Međunarodnog folklornog festivala djece i mladih u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Preslica i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića i gradonačelnika Milana Bandića.

Program počinje u četvrtak 25. lipnja, dolaskom stranih skupina u Zagreb i humanitarnim nastupom u domovima umirovljenika Maksimir i Trnje, te posjetom ustanovi za osobe s posebnim potrebama. Nastavak slijedi u petak kada će na pozornici na Trgu bana Jelačića nastupiti brojni KUD-ovi iz Zagreba i Zagrebačke županije te gosti iz inozemstva.

U subotu ujutro bit će upriličen svečani mimohod od Hrvatskoga narodnog kazališta do Trga bana Jelačića i natrag do HNK gdje će navečer biti održan svečani koncert. Na ovogodišnjem završnom koncertu sudjelovat će KUD Preslica i folklorne skupine iz Vinkovaca, Laza Bistričkog, Donje Dubrave, Dugopolja, Gornje Dubrave te inozemni gosti iz Sarajeva (BiH), Kišinjeva (Moldavija), Stalova Wole (Poljska), Vladikavkaza (Rusija), te folklorna skupina iz Turske.

KUD Preslica ovaj međunarodni festival organizira od 2004. godine, a njime se želi pokazati i sačuvati od zaborava tradicionalne narodne običaje, nošnje, pjesme i plesove različitih krajeva Hrvatske, te upoznati nacionalno bogatsvo drugih naroda. Kako se ističe, festival ima i humanitarni karakter, a od 2006. uvršten je u Međunarodni savjet organizatora festivala folklora - CIOFF koji kao nevladina organizacija uživa podršku UNESCO-a.

Turistička zajednica grada Zagreba organizirat će u nedjelju za strane skupine upoznavanje sa zagrebačkim znamenitostima, a u popodnevnim satima strane skupine nastupit će u Dugom Selu na 10. manifestaciji izvornoga stvaralaštva.

Raspored događanja možete pronaći na službenom webu www.zagreb-folk-fest.com

Izvor: Hina

24.06.2009. 14:06:22
Novi komentar
nužno
nužno