« Sport
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
prinove

Mediteranske igre bogatije za tri sporta?

Prema očekivanjima Rijeka bi se trebala ponovo kandidirati za domaćinstvo igara 2017. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX )
Više o

Zlatko Mateša

,

mediteranske igre

,

badminton

,

taekwondo

,

skijanje na vodi

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, ujedno i član Izvršnog odbora Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI), sudjelovao je u radu IO-a MOMI-a koji se od nedjelje do srijede održavao u grčkom Volosu, gradu domaćinu sljedećih Mediteranskih igara.

Bio je to prvi sastanak novog saziva IO-a, čiji članovi su imenovani tijekom izborne skupštine MOMI-a održane 24. lipnja 2009. godine u Pescari, kada je Zlatko Mateša izabran za člana na četverogodišnje mandatno razdoblje.

U Volosu je IO odlučio da će se XVII. Mediteranske igre održati od 20. do 30. lipnja 2013. godine. Članovi IO-a razmatrali su prijedlog, odnosno zahtjev o uključenju tri nova sporta na program Igara u Volosu.

To su badminton, taekwondo i skijanje na vodi koji je bio demontracijski sport na MI u Pescari ove godine, a konačnu odluku donijet će organizacijski odbor MI Volos 2013.

Također je usvojen postupak kandidatura za XVIII. MI koje će se održati 2017. godine, a za očekivati je kako će se grad Rijeka ponovno kandidirati.

Rok za predaju kandidature je 30. lipnja 2010. godine, a konačnu odluku donijet će skupština MOMI-a 2011. Točan datum i mjesto održavanja skupštine naknadno će se odlučiti. (hina/metro-portal)

29.10.2009. 17:42:24
Novi komentar
nužno
nužno