« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
POSLODAVAC PARTNER

McDonald's pruža izvrsne prilike svima koji traže posao

Zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika tjedna ili mjeseca

Prestižni certifikat za McDonalds
Prestižni certifikat za McDonalds (Arhiva)
Više o

mcdonald's

,

poslodavac partner

McDonald's već godinama privlači brojne djelatnike, bez obzira na njihovu dob, a koji su u potrazi za poslom u tvrtki koja bi im pružila fleksibilno radno vrijeme, stimulativnu satnicu i priliku da na temelju svog zalaganja napreduju i budu nagrađeni. Da svojim djelatnicima pružaju sve to, ali i mnogo više, McDonald's je upravo potvrdio u postupku ocjenjivanja svojih HR procesa na temelju kojeg su i nagrađeni certifikatom Poslodavac Partner

Stručni tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja zaposlenicima u McDonald'su i posebno pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao te kontinuirano interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika. U McDonald'su na temelju svog zalaganja svaki zaposlenik ima priliku napredovati od ulaznih pozicija do Uprave, a zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika tjedna ili mjeseca.

U McDonald'su ističu da uvijek slušaju potrebe svojih zaposlenika, stoga se, primjerice, prilikom izrade svakog rasporeda rada, uvijek u obzir uzima opseg rada i termini za koje je zaposlenik koji je student sam istaknuo da mu najviše odgovaraju, a tvrtka podržava razvoj studenata i time što im omogućuje kontinuirani trening i brojne edukacije. Osim toga, McDonald's svojim studentima pruža mogućnost desetomjesečne stipendije, te je do sada stipendirao preko 100 studenata.

Edukacije i treninzi očekuju sve djelatnike, a ulaže se i u vještine upravljanja menadžmenta jer  menadžment stvara radno okruženje te motivira tim.

U lipnju se za zaposlenike organizira ljetni party koji uvijek sadrži i neke sportske aktivnosti, dok svaki restoran ima dodatni budžet za timske aktivnosti koji zaposlenici mogu koristiti za zakup sportskih terena za nogomet, kuglanje i slično. Kraj godine obilježava se zimskim partyjem.

U McDonald'su su posebno ponosni i na projekte društveno odgovornog poslovanja u koje se restorani redovito uključuju sa svojim zaposlenicima. Primjerice, s Centrom za rehabilitaciju u Zagrebu ostvarena je suradnja kojoj je cilj pomoći osobama s Downovim sindromom, gdje osoba s Down sindromom dolazi na radnu terapiju u jedan od restorana. McDonald's je u više gradova širom Hrvatske u sklopu projekta Za naš ljepši kvart, usmjerenim na parkove, dječja igrališta, ZOO vrtove i učionice na otvorenom, među ostalim pokrenuo i 12 učionica na otvorenom u školama te obnovio dječja igrališta.

Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa, primio je Certifikat Poslodavac Partner od Tanje Prekodravac, Direktorice organizacijskog dizajna i razvoja tvrtke SELECTIO.

Stalo nam je to toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete. McDonald's je mjesto na kojem se može stvoriti karijera i gdje postoji puno prilika za napredovanje, a istovremeno omogućavamo ugodnu radnu atmosferu i fleksibilno radno vrijeme za privatni život. Iznimno smo ponosni što je to CEP certifikat i potvrdio," istaknuo je Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa.

 „U McDonald'su ljude vidimo kao ključni dio kompanije. Vjerujemo kako ulaganje u kvalitetno osoblje i razinu usluge koju pružaju naši djelatnici čini razliku koja je značajna za zadržavanje gostiju i kreiranje vjernost.", izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.  

28.01.2019. 10:32:57
Novi komentar
nužno
nužno