« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MONTERREY

Masovna tučnjava u meksičkom zatvoru odnijela 44 života

U tučnjavi noževima, kamenjem i šakama smrtno su stradala najmanje 44 zatvorenika u kaznionici u Monterreyju, a među njima su članovi dvaju zloglasnih narkokartela

Fotografija vijesti
Više o

pobuna zatvorenika

,

narkokarteli

,

meksički narkokarteli

,

banda Meksiko

U masovnoj tučnjavi suparničkih narkobandi jučer je u zatvoru na sjeveru Meksika poginulo najmanje 44 ljudi, a nepoznat broj ih je ozlijeđen, prenosi Hina.

U tučnjavi noževima, kamenjem i šakama smrtno su stradala najmanje 44 zatvorenika u kaznionici u Monterreyju, a među njima su članovi dvaju zloglasnih narkokartela.

"Ne možemo isključiti mogućnost da su neki zatvorenici pobjegli. Iako tragična, ova je tučnjava možda i započela kao sredstvo ometanja pažnje", rekao je Jorge Domene, glasnogovornik vlade meksičke savezne države Nuevo Leona. "Još uvijek brojimo zatvorenike i ako potvrdimo sadašnji broj mrtvih, neki će nedostajati", dodao je.

U organizaciju su možda upleteni i neki korumpirani zatvorski čuvari. Svi zatvorski dužnosnici i čuvari zadržani su na ispitivanju dok se stvar ne razjasni, dodao je Domene.

Zatvor u Monterreyju prenapučen je kao i mnogi drugi u Meksiku. U njemu je bilo 80 posto više zatvorenika nego što je predviđeno smještajnim kapacitetima.

Nedjeljno nasilje drugi je najtragičniji slučaj u latinoameričkim zatvorima u sedam dana. Prošli tjedan je u požaru u zatvoru u Hondurasu poginulo 350 ljudi.

20.02.2012. 09:45:36
Novi komentar
nužno
nužno