« Sport
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
POI

Marija Iveković šesta u skoku u dalj

Marija Iveković
Marija Iveković (Slavko Midžor/CROPIX)
Više o

Peking

,

POI

,

Marija Iveković

,

skok u dalj

,

Damjan Sedić

Hrvatska paraolimpijka Marija Iveković osvojila je šesto mjesto u skoku u dalj u konkurenciji slabovidnih na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Marija Iveković skočila je 5,54 metara što joj je donijelo 1003 boda.

Prvo mjesto pripalo je Ukrajinki Oksani Zubkovskoj koja je skočila samo tri puta i svaki put popravljala svjetski rekord, a u zadnjoj seriji je skočila 6,28 metara (1137 bodova).

Druga je bila braniteljica naslova iz Atene Bjeloruskinja Volha Zinkevič sa skokom od 5,81 (1052), dok je broncu osvojila Kineskinja Miaomiao Liu sa skokom od 5,74 metara (1039).

"Zadovoljna sam plasmanom i rezultatom jer sam skočila najduže ove sezone", rekla je nakon završetka skoka u dalj Iveković koja je na otvaranju Paraolimpijskih igara nosila hrvatsku zastavu.

Premda je natjecanje u skoku u dalj počelo u devet sati po kineskom vremenu na stadionu se već okupilo više od 50.000 gledatelja.

"Atmosfera je bila sjajna, takvo navijanje te ponese i zaista je bilo prekrasno," kazala je 27-godišnjakinja rođena u Rešetarima nedaleko Nove Gradiške.

"Marija do sada na velikim natjecanjima nije uspijevala skočiti svoj najbolji rezultat u sezoni, no u Pekingu je to uspjela. Nadali smo se da može skočiti preko 5,60 no niti to ne bi bilo dovoljno," kazao je njezin trener Damjan Sedić.

Marija Iveković je najbolja hrvatska sportašica s invaliditetom za prošlu godinu u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora i jedna od najboljih svjetskih petobojki. Na svjetskom prvenstvu u Sao Paolu osvojila je prvo mjesto u troskoku s novim svjetskim rekordom.

Nažalost, petoboja i troskoka nema na POI, a u hrvatskoj reprezentaciji u šali kažu kako je to zato jer je Marija toliko dominantna u tim disciplinama, posebno u petoboju. Do kraja Igara još je očekuje nastup u bacanju diska. (HINA)

14.09.2008. 15:07:02
Novi komentar
nužno
nužno