« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PREMIERSHIP

Manchesterski klubovi ponizili londonske

ManU je razbio Arsenal 8:2 na Old Traffordu, City Tottenham 5:1 na White Hart Laneu

Gadni porazi londonskih klubova

Trakavice oko odlazaka igrača iz klubova obično uzrokuju probleme klubu koji dobiva novac, jer je atmosfera narušena i treba puno vremena da stvari sjednu na mjesto. Najbolji primjer toga je upravo današnji dan kad su igrana dva derbija klubova koji pretendiraju na prva četiri mjesta.

Rano popodne Manchester City gostovao je kod Tottenhama. Redknapp je stavio sva tri Hrvata u igru, pokušavajući natjerati Modrića da proigra u društvu ekipe iz reprezentacije. No, s druge strane je nabrušena Mancinijeva ekipa, naročito Džeko koji je jedva dočekao početak prvenstva da pokaže kako nije promašena investicija.

Šeici su vjerojatno veselo trljali ruke, jer je Džeko utrpao četiri komada, za konačnih 5:1 u gostima i vrlo jasno istaknutu kandidaturu za naslov. Tottenham je još dobro i prošao, kad se uzme u obzir što se par sati kasnije dogodilo Arsenalu.

Sir Alex Ferguson je pokušavao kupiti Modrića ili Sneijdera, no pohlepa klubova (Tottenham) i igrača (Sneijder) odvratila ga je od senzacionalnih transfera. Dočekao je Arsenal koji je ostao bez Fabregasa i Nasrija, a prvi puta nakon dugo vremena Wenger je ostao zbunjen prodajom svojih nositelja igre. Rezultat - 8 golova u mreži Arsenala, od toga 3 Rooneyeva.

Na vrhu ljestvice su sada ManU i City sami, jedini s tri uvodne pobjede i sjajnim gol razlikama. Slijede ih Chelsea i Liverpool s dva boda zaostatka. Tottenham je uvjerljivo posljednji, bez boda, s jednim postignutim i sedam primljenih golova. Prodati Modrića ili Redknappa, pitanje je za predsjednika Levyja, a Wengeru je Kranjčar jedini izbor.

 

28.08.2011. 19:53:03
Novi komentar
nužno
nužno