« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SRETNI U DVOJE

Mali savjeti za uspješniji zajednički život

Iako univerzalni recept za uspješnu vezu ne postoji niti jednoj vezi nikada nije škodilo međusobno razumijevanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

veze

,

muškarci i žene

Svi koji su bili ili jesu u vezi znaju kako zajednički život uz sve prednosti ima i svoje nezaobilazne mane. Veze su, kao i mnoge druge stvari u životu, stvar kompromisa, kako s partnerom ili partnericom, tako i sa samim sobom.

Ne postoji niti točan recept za sretnu vezu, a sretna veza nije niti stvar puke sreće. No, znamo da je u svakoj vezi bitno razumijevanje za specifične potrebe druge strane.

Kako bi malo olakšali zajedničke korake i primakli se uspješnoj i produktivnoj vezi nije loše pokušati sljedeće:

Ostavite prostora partneru

Nemojte kontrolirati partnera. Nemojte primjerice provjeravajte njegov mobilni telefon u želji da vidite tko ga je zvao. Osim što je nepristojno to je i prilično jadno. Nemojte se buniti ako povremeno želi izaći u provod s prijateljima ili prijateljicama. Svakome je potrebno druženje s njima dragim osobama, a imajte na umu da u tom periodu ne bi trebali provjeravati gdje je i što radi. I ne zaboravite da i vi imate pravo da vam se ukaže jednako povjerenje.

Riješite pitanje financija

Financije su jedan od najčešćih razloga svađa i prekida veza. Ako živite zajedno dobra je ideja otvoriti zajednički račun na koji ćete stavljati novac za zajedničke troškove života. To ne znači da svesvoje prihode morate stavljati na istu 'hrpu'. Upravo suprotno. Zadržite i svoj račun kako se ne bi morali pravdati zbog trošenja na vlastite hobije i ono što vas veseli. I zapamtite da kod zajedničkih sredstava na prvom mjestu uvijek stoji odgovornost i otvorenost.

Podijelite kućanske poslove

Ako u zajednički život ulažete novac možete i rad, a podjela kućanskih poslova najbolji je i najpraktičniji način za to. Primjerice, ako on ide u kupovinu, ona neka skuha ručak, dok on usisava, ona neka obrišite prašinu. Međutim, ukoliko neka od dvije strane ne želi mrdnuti prstom vratite istom mjerom - brinite se samo za svoje stvari i nemojte ni pomišljati preuzeti tuđi dio dužnosti u kućanstvu.

Budite nesebični u seksu

Ova stvar više se tiče nje nego njega. Odjenite za njega izazovno rublje ili mu odglumite seksi kućanicu koja napaljena dočekuje mužića, a on neka vam zauzvrat realizira koju vašu maštariju. Ako već niste pronađite nešto novo čemu ste oboje skloni i uživajte. Nemojte dopustiti da vam seksualni život postane dosadan ili 'uobičajen' i nipošto ga ne zapostavljajte jer on je vrlo važan za svaku sretnu vezu.

20.03.2010. 19:27:37
Novi komentar
nužno
nužno