« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NAKON 8 GODINA

Mali Puljani dobili novi vrtić

GALERIJA - Vrtić se prostire na 770 metara četvornih, primat će stotinjak djece, a skupine će provodit redovni 10-satni program

Vrtić Pula
Vrtić Pula (Goran Sebelic / CROPIX)
Više o

Pula

,

vrtić

,

Osnovna škola Veli Vrh

,

Jure Šundov

Pulski gradonačelnik Boris Miletić otvorio je otvorio novi vrtić u prigradskom naselju Veli Vrh. Vrtić je prvi otvoreni od tri objekta u kompleksu u kojem se još nalaze osnovna škola i prostori mjesnog odbora, a koji su građeni na prostorima bivše osnovne škole, koja je u veljači prije dvije godine do temelja izgorjela.

Gradonačelnik Miletić istaknuo je na otvorenju kako je posljednji vrtić u Puli izgrađen prije osam godina.

"Dobili smo vrtić po mjeri djeteta, a za to trebamo zahvaliti brojnim ljudima koji su uložili mnogo pozitivne energije da ga dovrše", rekla je na svečanosti ravnateljica predškolske ustanove Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević. U zgradu i opremanje Grad Pula je uložio 6 milijuna kuna.

Novi vrtić se prostire na 770 metara četvornih. U zgradi su posebno opremljene i izdvojene višenamjenska prostorija i blagavaonica, sanitarije za posjetitelje i roditelje, sobe za odgojne i zdravstvene radnike te garderobe sa sanitarijama. Vrtić je građen u skladu s uvjetima za nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad osoba smanjene pokretljivosti.

Za potrebe novog vrtića nabavljen je i novi didaktički materijal, a prostorije za igru imaju i antistres podlogu. Vrtić će primiti stotinjak djece u pet odgojnih skupina, u svakoj po 24 djece, od kojih je jedna i na talijanskom jeziku. Sve skupine provodit će redovni 10-satni program.

Mališani će u svoj novi vrtić krenuti od srijede. Za ponedjeljak, 6. rujna, najavljeno je otvaranje i drugog objekta u kompleksu, nove osnovne škole sa sportskom dvoranom. Gradnja škole koštala je 66 milijuna kuna.

01.09.2010. 07:18:20
Novi komentar
nužno
nužno