« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
bravo!

Mali Lošinj dobitnik međunarodne nagrade za uređenost

Srebrni cvijet Europe Mali Lošinj je dobio kao jedini grad izvan Europske unije u užem izboru

(Wikipedia)
Više o

Mali Lošinj

,

Srebrni cvijet Europe

,

Đurđica Šimičić

,

Monika Hetch

Grad Mali Lošinj ovogodišnji je dobitnik nagrade Srebrni cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života koju svake godine dodjeljuje međunarodni žiri "Entante Florale Europe".

Lošinj je osvojio nagradu u konkurenciji 5.700 europskih gradova koji su se prijavili na međunarodni natječaj, a predstavnici grada primili su je jučer na svečanoj dodjeli u Cardiffu.

Predsjednica Turističke zajednice Đurđica Šimičić ističe kako je Lošinj ušao u uži izbor natječaja kao jedini grad izvan Europske unije. Stoga je u lipnju grad obišla komisija sastavljena od 12 članova iz raznih europskih zemalja te ocjenjivala ljepotu krajolika, čistoću i kvalitetu okoline, očuvanost i brigu o povijesnom nasljeđu, tradicijsku kulturu, kulturna dobra te edukaciju i odgoj mladih.

Predsjednica žirija, Austrijanka Monika Hetch, izjavila je tada da je Lošinj zeleni otok u kojem se puno pažnje posvećuje uređenju okoliša i zelenila. Predstavljeni su im projekt Miomirisi i okusi Lošinja, brojni ekološki projekti u koje su uključeni mladi, te briga o objektima kulture i arhitekture.

Zlatni cvijet Europe osvojio je nizozemski grad Anhem, a Mali Lošinj dobitnik je jednog od nekoliko dodijeljenih Srebrnih cvjetova uz najviše osvojenih bodova u toj kategoriji. Osim gradova, za uređenost i kvalitetu života natječu se i sela, a ove godine među njima je bilo i hrvatsko selo Molve. (hina/metro-portal)

26.09.2009. 13:32:53
Novi komentar
nužno
nužno