« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
LAPSUS CALAMI

Malezija zbog Alaha i Boga brani prodaju 10 tisuća Biblija

Malezijska vlada zabranila je svim nemuslimanima uporabu riječi 'Alah' kojom se u spornim Biblijama naziva Boga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Malezija

,

Biblija

,

Bog

,

Alah

Malezijska vlada odbila je dopustiti raspačavanje 10 tisuća Biblija konfisciranih prilikom uvoza jer se u njima koristi riječ "Alah" umjesto riječi "Bog", što je zabranjeno u toj većinski muslimanskoj zemlji, rekao je u srijedu jedan malezijski dužnosnik.

Dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je vlada odbila zahtjev crkvenih vlasti da se dopusti raspačavanje spornih Biblija u Maleziji. Kršćani tvrde da se tom odlukom krši njihovo pravo na slobodno prakticiranje religije.

U većinski muslimanskoj Maleziji oko 30 posto stanovništva prakticira kršćanstvo, budizam, hinduizam ili neku drugu religiju.

Ministarstvo je priopćilo da je vlada uvozniku spornih Biblija naredila da ih vrati u Indoneziju, gdje su otisnute na indonezijskom jeziku. Malezijska vlada zabranila je svim nemuslimanima uporabu riječi "Alah", koja se nalazi i u spornim Biblijama.

Crkveni dužnosnici tvrde da se sporna riječ stoljećima koristila kako bi se općenito imenovalo vrhovno božanstvo i na malajskom i na indonezijskom jeziku, koji su slični.

Vlada pak tvrdi da je riječ "Alah", koja je arapskog podrijetla, isključivo islamska riječ, te da bi se muslimani mogli uvrijediti ako bi je rabili kršćani. (hina/metro-portal)

04.11.2009. 16:40:04
Novi komentar
nužno
nužno