« Život
objavljeno prije 13 godina
ZA MIRAN SAN

Malaysia Airlines zabranit će bebama da putuju prvim razredom

Kompanija je donijela ovaj potez zbog navodnih brojnih prigovora njihovih bogatih putnika koji odbijaju plaćati tisuće dolara i onda biti "ometani" dječjim plakanjem

Fotografija vijesti
Više o

aviokompanije

,

zrakoplovi

Jurite iz kuće da stignete na vrijeme na aerodrom, panično provjeravate imate li putovnice i sve ostale potrebne dokumente, prolazite kroz rigorozne sigurnosne provjere na aerodromu i napokon sjedate na svoje mjesto u avionu, misleći kako je najgore prošlo. U tom trenutku četveromjesečna beba na sjedalu iza vašeg odluči da je pravo vrijeme za vježbanje glasnica, a od isprobavanja svojih glasovnih mogućnosti ne odustaje ni satima poslije polijetanja.

Svatko tko je barem jednom putovao avionom izvan Hrvatske, posebno ako se radilo o nekoj prekooceanskoj destinaciji, zasigurno se susreo sa ovakvom situacijom.

Putnici dubljeg džepa koji putuju zrakoplovima kompanije Malaysia Airlines, inače jedne od redovito najbolje ocijenjenih aviokompanija na svijetu, u budućnosti više neće nailaziti na ovakve situacije, budući da je tvrtka odlučila zabraniti bebama da putuju njihovim prvim razredom.

Kompanija je već izbacila jaslice za djecu iz kabina prvih razreda u svojim Boeing 747 zrakoplovima, a isto planira i učiniti u novim Airbus A380 avionima, koji im se uopće neće ni isporučivati sa tim, inače standardnim dodatkom.

Putnici s malom djecom, bez obzira na svoju kupovnu moć, morat će sjediti u odjeljcima ekonomske i poslovne klase, iz kojih se ipak neće izbaciti jaslice.

Direktor Malaysia Airlinesa, Tengku Azmil, objavio je ovu odluku preko Twittera i pokušao je opravdati time da je kompanija dobila brojne prigovore putnika iz prvog razreda, koji ne žele plaćati vrlo skupe karte i onda trpjeti dječje plakanje.

Iako se odluka čini poprilično ekstremnom, već je nekoliko aviokompanija poput British Airwaysa i Virgin Atlantica do sada planiralo povući slične poteze.

Tko će, nakon beba, pretilih ljudi i onih plitkog džepa, sljedeći postati nepoželjan u zrakoplovima, procijenite sami.

29.06.2011. 14:14:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MajaK
    29.06.2011. 16:28
    možda oni ružnijeg izgleda jer "bogati putnici nisu platili skupe karte da bi gledali u ružne ljude"
Novi komentar
nužno
nužno