« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ETNIČKI SUKOBI

Makedonija: Do daljnjeg otkazane sve utakmice prve i druge lige

Etničko nasilje u Makedoniji eruptiralo je prije dva tjedna kada je policijac koji nije bio na dužnosti ustrijelio dva etnička Albanca zbog svađe oko mjesta za parkiranje

Fotografija vijesti
Više o

Makedonija

,

Albanci

,

etnički sukobi

Zbog sve češćih etničkih sukoba u toj zemlji, makendonski je nogometni savez do daljnjeg otkazao sve utakmice prve i druge nogometne lige, prenosi Hina.

Trima kluba iz Tetova, gdje je u većini albansko stanovništvo, naređeno je da igraju svoje utakmice na neutralnom terenu nakon incidenta u kojem je napadnut policajac.

"Nakon savjetovanja s ministarstvom unutarnjih poslova, odlučili smo staviti prvu i drugu ligu na mirovanje dok se napetosti na području Tetova ne smanje", izjavio je glavni tajnik Saveza Igor Klimper.

Dva navijača makedonskog prvaka Shkendije iz Tetova, u kojem igraju većinom etnički Albanci i za kojeg navijaju većinom albanski navijači, napali su skupinu makedonskih skolaraca u nedjelju te nožem izboli policajca koji im se suprostavio.

Nakon što su uhićeni i zadržani u pritvoru na 30 dana radikalni navijači Shkendije zaprijetili su da će izazvati ozbiljne incidente na utakmici protiv vodećeg Vardara koja se trebala igrati u srijedu.

Etničko nasilje u Makedoniji eruptiralo je prije dva tjedna kada je policijac koji nije bio na dužnosti ustrijelio dva etnička Albanca zbog svađe oko mjesta za parkiranje u Gostivaru.

15.03.2012. 15:57:00
Novi komentar
nužno
nužno