« Kultura
objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana
IZLOŽBE

Mak Melcher - Atelijer 08 u Galeriji Forum

Budući da Melcher stvara velike i impozantne površine od gline, taj se materijal prepušten vremenu troši, puca i mjestimično osipa, što se može vidjeti u Galeriji Forum od 11. ožujka

Mak Melcher
Mak Melcher (Galerija Forum)
Više o

Galerija Forum

,

izložba

,

Mak Melcher

Mak Melcher rođen je 1983. godine u Mostaru. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je kiparstvo 2008. Radio je kao asistent kiparice Marije Ujević i Dalibora Stošića, a trenutačno radi kao nastavnik u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Kako i naslov ove izložbe govori, to mu je osma samostalna izložba.

Melcher će izložiti veliku instalaciju od gline. Ona spaja materijalno prisustvo zemlje (sa svim njezinim kulturno-historijskim i metaforičkim značenjima) i ideju duha ili uma, to jest nemjerljivih elemenata ljudskog postojanja, koja se nalazi u formi draperije koju uzima kao osnovu svoje instalacije.

"Galerije su mjesta na kojima se instalacije kipara Maka Melchera rađaju i na kojima umiru. Budući da Melcher stvara velike i impozantne površine od gline, taj se materijal prepušten vremenu troši, puca i mjestimično osipa." Voditelj Galerije Forum Feđa Gavrilović u predgovoru izložbe.

Izložba će biti otvorena od 11. ožujka do 10. travnja.

07.03.2020. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno