« Život
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SIGURNO

Majke su potaknule dvije trećine razvoda

Obitelj vrši velik utjecaj na životne odluke, no to ne staje kad stupite u brak - dvije trećine razvoda došlo je na poticaj majke

Majke potiču na vjenčanje, ali i na razvod
Majke potiču na vjenčanje, ali i na razvod (Arhiva)
Više o

razvod

,

majka

,

poticaj na razvod

Majka uvijek ima posebno mjesto u životu, no je li ono uvijek baš ono pravo, dobro i puno razumijevanja? Ako pogledamo brojke, baš i ne - dvije trećine razvoda potaknule su upravo majke, tvrdi jedan britanski odvjetnički ured.

Obitelj i inače ima snažan utjecaj na životne odluke, no majke su tu glavne bez premca - samo deset posto razvoda potaknuli su brat ili sestra, a šest posto djeca, dok se manje od petine ljudi na razvod odlučilo samo ili na poticaj prijatelja.

>> 10 glavnih uzroka razvoda braka >>

Gotovo dvije trećine razvedenih sretno je jer im je obitelj ukazala na neke stvari koje oni sami nisu vidjeli, trećina je bila nezadovoljna brakom, a 38 posto ih nije uočilo da im brak zapravo ne funkcionira dok im netko nije to rekao.

Zanimljivo je i da su ti kojima je mama sugerirala razvod uglavnom uvjereni da im se obitelj partnera previše miješala u odnos, dok velikih 44 posto kaže kako se nikad nije moglo složiti s partnerovom obitelji.

>> Muškarcima je razvod kao smrt prijatelja >>

Što reći - slušaj mater?!

14.11.2014. 14:15:00
Novi komentar
nužno
nužno