« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
OLUJA

Majka svih oluja pogodila SAD

Satelitske snimke zlokobno nalikuju onima iz poznatog film Dan poslije sutra

Olujni oblaci nad SAD
Olujni oblaci nad SAD (NASA)
Više o

SAD

,

Oluja

,

otkazani letovi

Iako scenarij, na sreću, nije jednak filmu katastrofe Roland Emmericha, snimke NASA-inih satelita pokazuju najveći dio SAD prekriven gustim sniježnim oblacima. Gotovo pola saveznih država i trećina stanovništva SAD trenutno trpi jednu od najjačih oluja u povijesti te zemlje. Zatvoren je velik broj aerodroma, otkazano gotovo 6 tisuća letove, a sve televizije, od lokalnih do nacionalnih upozoravaju stanovnike da ne izlaze iz kuće osim u slučaju krajnje nužde.

Ceste su okovane snijegom i ledom, snažni vjetrovi ruše električne vodove i drveće, a očekuju se tornadi u Louisiani i Missisipiju. Vjerojatno najsnažniji udar za sada trpi Illionis, u Chicagu je izdano upozorenje od opasne i smrtonosne snježne oluje i predviđa se potpun prekid prometa. Stoga je guverner te savezne države digao 500 vojnika kojima je jedini zadatak vaditi ljude iz zametenih vozila.

Najgore je to što se tek očekuju najsnažniji udari koje će uzrokovati snažan prodor vlažnog zraka iz Meksičkog zaljeva, što će rezultirati grmljavinskom sniježnom olujom.

01.02.2011. 22:18:23
Novi komentar
nužno
nužno