« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
OSJEĆAJ KOJI NE VARA

Majka kćerki dijagnosticirala tumor uz pomoć interneta

Liječnici su tvrdili da je djevojčica zdrava što su potvrdili i testovi krvi, no, majčinska je intuicija govorila nešto savsim drugačije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

tumor

,

dijagnoza

,

intuicija

,

meduloblastom

,

mali mozak

Nakon što su liječnici izjavili da zdravstveno stanje 4-godišnje Belle Flint iz Velike Britanije nije opasno, njena 25-godišnja majka Carly Hornbuckle odlučila je potražiti „drugo mišljenje". Carly je posegnula za Internetom i obavila opsežno istraživanje koje ju je dovelo do zastrašujućeg zaključka - njena kćerka možda ima tumor na mozgu!

Došavši do šokantne dijagnoze, odlučila je uvjeriti liječnike kako je malenoj Belli ugrožen život. Liječnici su pristali na skeniranje glave nakon čega je djevojčici otkriven tumor veličine loptice za golf. Bella je imala meduloblastom, tumor koji raste najčešće na malom mozgu djece.

Carly, koja je sad osnovala zakladu Tinkerbella's Wishes, kaže da razumije kako se obiteljski liječnici u mnogo slučajeva gotovo tijekom čitave karijere nikad ne susretnu s tim stanjem pa je upravo zato odlučila podići svijest o opakoj bolesti i njenim simptomima.

Odlučna majka s partnerom Jordanom Flintom prve simptome je primijetila tijekom zajedničkog ljetovanja u Francuskoj u kolovozu prošle godine. Djevojčici je bilo loše nekoliko puta na dan, naročito ujutro, i to tijekom čitava dva tjedna, a liječnici su ustanovili da je odličnoga zdravlja za svoje godine te da je vjerojatno netolerantna prema određenoj hrani. Čak ni krvni testovi nisu pokazali nikakve anomalije. No, majčinska je intuicija srećom govorila drugačije.

09.02.2010. 11:17:09
Novi komentar
nužno
nužno