« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Magla i radovi usporavaju promet

Veći dio unutrašnjosti zemlje obavijen je maglom, a na nekim dionicama prometnica još traju radovi

Magla ometa promet
Magla ometa promet (HAK)
Više o

promet

,

HAK

,

stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a opreznije treba voziti na dionicama autocesta: A1 Zagreb-Karlovac i između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, te duž cijelih autocesta A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A4 Zagreb-Goričan.

Na važnijim cestovnim pravcima vozi se bez poteškoća osim na dionicama gdje traju radovi.

Na cestama kroz gorja, te duž Ličke magistrale (D 1) mogući su odroni zemlje i kamenja.
Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zabrana je prolaska za izvanredne prijevoze čija širina prelazi 3,40 m, zbog radova.

Za sav je promet, zbog oštećenog mosta, zatvorena državna cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad-Martinska Ves ili Kutina-Novska-Jasenovac, te čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak.

Do 18. listopada, zbog radova na križanju sa ulicom Rudolfa Fizira promet teče dvosmjeno (po sjevernom kolničkom traku, u dužini od oko 500m) na državnoj cesti D 30 između Velike Gorice i Zagreba (Buzina). Zatvoreno je križanje sa županijskom cestom ŽC 3299, Velika Gorica (D 30)-Gradići (L31149). Upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, a u vrijeme pojačanog prometa (radni tjedan) molimo ih za strpljenje.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka- Zagreb od 7 do 17 sati između tunela Trsat i nadvožnjaka Kozala te od vijadukta Mihaćeva Draga do tunela Trsat bit će zatvoren preticajni trak u smjeru Zagreba.

Od 8 do 18 sati bit će zatvorena državna cesta D 38 od Ožegovića do Glavice zbog razminiranja. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.

11. listopada zbog miniranja na dionici Ravča-Ploče, u 15 sati zaustavit će se promet na 15 minuta na D 62, od Malog Prologa prema Metkoviću.

Na zagrebačkoj obilaznici, između čvora Kosnica i čvora Buzin, i na autocesti A 4, u zoni nadvožnjaka Kraljevečki Novaki, zbog radova, ograničenje brzine je 80 km/h.

Zbog sanacije klizišta na državnoj cesti D 116, oko 3 km od Hvara prema Starom Gradu, u dužini od 100 m vozi se jednim trakom, naizmjence.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su:
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.
- čvor Umag na Istarskom ipsilonu (obilazak je državnom cestom D 200 preko Plovanije (do 15.10.2010.)
- dionica državne ceste D 1 (Puškarićeva ulica) na dijelu od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom. Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su:
- D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo, te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad). (HAK/metro-portal)

11.10.2010. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno