« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Magla i poledica usporavaju promet na cestama

Središnja Hrvatska nalazi se u magli, a poledice ima širom zemlje, vozačima preporučen oprez

Jaka magla smanjuje vidljivost
Jaka magla smanjuje vidljivost (HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

poledica

,

magla

,

stanje u prometu

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u većem dijelu središnje Hrvatske, izvijestio je jutros HAK. Na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski, a uz niske temperature moguća je i poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 od Zagreba do Karlovca, A3 Bregana-Lipovac, od Bregane do Ivanić Grada i A4 Zagreb-Goričan, od Brezničkog Huma do Zagreba. HAK upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na državnoj cesti D1, zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka, zatvorena je dionica između Gubaševa i čvora Mokrice. Obilazak je autocestom A2 Zagreb-Macelj ili preko Oroslavja i Velikog Trgovišća. Zatvorena je i dionica Knin-Sinj (D1), na dijelu između Knina i Biskupije. Obilazak je preko Drniša.

Zatvoren je vijadukt Živice u smjeru Zagreba, kao i ulazni krak na čvoru Matulji u smjeru Zagreba i Pule na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje.

Na autocesti A1, zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik, između čvorova Ravča i Vrgorac vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika u dužini od pet kilometara.

Zbog razminiranja od 8 do 18 sati zatvaraju se državna cesta D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo i županijska cesta Ž3266 Slunj-Cetingrad na dionici između Cetingrada i Komesarca. Vozila se svakog sata propuštaju prvih 15 minuta.

Do 24. prosinca, zatvorena je cesta Moravče-Marija Bistrica u ulici Crkvena Ves, a obilazak je Kašina-Vurnovec-Soblinec i obrnuto.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti plove redovito.

15.11.2011. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno