« Svijet
objavljeno prije 15 godina
otkrivanje afera

Mafija navodno priprema atentat na urednika televizije BiH

Atentat na Bakira Hadžiomerovića planira bugarska mafija jer je otkrio brojne korupcijske afere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Bakir Hadžiomerović

Federalna televizija (FTV) u Bosni i Hercegovini objavila je u utorak u udarnom terminu u večernjem dnevniku kako "mafija priprema atentat" na Bakira Hadžiomerovića, urednika i voditelja FTV-ovog političkog magazina "60 minuta" u kojemu su objavljene brojne korupcijske afere.

FTV tvrdi da bugarska mafija, čiji je domaćin bio jedan od najistaknutijih pripadnika albanskog kriminalnog klana u Sarajevu, priprema atentat na novinara Hadžiomerovića. Ne objašnjavajući izvor te informacije, televizija precizira se da bi atentat trebali izvesti dvojica kriminalaca iz Bugarske i jedan Albanac koji već dulje vrijeme planiraju taj zločin.

Hadžiomerović je već godinama zbog novinarskog rada izvrgnut prijetnjama, pod stalnom je službenom pratnjom, a policija osigurava njegovu obitelj.

Emisija "60 minuta" koja se emitira ponedjeljkom, često se bavi postupcima predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika, poglavara Islamske zajednice BiH reisa Mustafe efendije Cerića i vehabija a prati i brojne slučajeve korupcije i kriminala u državnim ustanovama. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 21:47:15
Novi komentar
nužno
nužno