« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
JOSIP MATANOVIĆ:

Maestro je namještaljka pokrenuta zbog EU

USKOK optužnicu temelji na nezakonitom i nemoralnom iskazu Joška Kuzmanića.

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

EU

,

USKOK

,

Joško Kuzmanić

,

HFP

,

Robert Peša

,

veliki maestro

,

Josip Matanović

,

Asja Piplović

,

Juraj Parazajder

,

Igor Petlevski

,

Darko Mrkonjić

,

Mladen Jandriček

,

Mane Medić

,

namještaljka

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju i prvooptuženi u korupcijskom slučaju "veliki maestro" Josip Matanović odbacio je danas sve optužbe USKOK-a, ustvrdivši kako je riječ o postupku pokrenutom zbog Europske unije i namještaljki USKOK-ovog pouzdanika Joška Kuzmanića.

Matanović je ustvrdio da je slučaj "maestro" posljedica namještaljke Kuzmanića na čijem "nezakonitom i nemoralnom iskazu USKOK temelji optužnicu".

"Nisam počinio nikakvo kazneno djelo niti prekoračiti granice svojih ovlasti. Sve što bih dalje kazao USKOK bi okrenuo protiv mene, pa ne bih više govorio i odgovarao na pitanja", kazao je u svojoj kratkoj obrani 60-godišnji Matanović.

Drugooptuženi bivši potpredsjednik Fonda Robert Peša optužnicu je, pak, nazvao znanstvenom fantastikom, nakon čega se detaljno osvrnuo na nju.

Suđenje optuženima za korupciju u Fondu primaklo se kraju. Izvedeni su svi dokazi i nakon obrana osmero optuženika preostaju završne riječi USKOK-ove tužiteljice i branitelja optuženih te na kraju nepravomoćna presuda sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda pod predjedanjem sutkinje Ivane Kršul.

Uz Matanovića i Pešu, optužen su voditelj Službe prodaje nekretnina Fonda Igor Petlevski, viši savjetnik u toj Službi Darko Mrkonjić, odvjetnici Juraj Parazajder i Asja Piplović te njezin suradnik Mladen Jandriček, osječki poduzetnik i izvanredni profesor tamošnjeg Ekonomskog fakulteta Mane Medić.

Njih se tereti za malverzacije s prenamjenom zemljišta ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare, procjenom zemljišta Badela i prodajom zemljišta Facinka.

Kraj suđenje iz pritvora zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu dolazi jedino prvooptuženi Matanović koji je iza rešetaka gotovo dvije godine. (hina/metro-portal)

22.04.2009. 13:07:47
Novi komentar
nužno
nužno