« Televizija
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
NOVOSTI

Lupin se vraća na Netfix

Kombinacija karizmatičnog glumca, pariških kulisa i rasnih odnosa u pozadini učinila ga je prvim pravim hitom snimljenim u Francuskoj za Netflix

Lupin se vraća
Lupin se vraća (Netflix)
Više o

Netflix

,

Lupin

Netflix je u siječnju objavio samo prvih pet epizoda serije Lupin, nadahnute romanima Mauricea Leblanca s početka 20. stoljeća, pošto je pandemija prekinula snimanje.

Omar Sy glumi Assanea Diopa, obožavatelja tih romana koji koristi Lupinov lik kako bi se osvetio za smrt oca.

Kombinacija karizmatičnog glumca, pariških kulisa i rasnih odnosa u pozadini učinila ga je prvim pravim hitom snimljenim u Francuskoj za Netflix, koji mnogo ulaže u toj zemlji.

Unatoč pobjedničkim sastojcima, i sam Sy djelovao je prilično zbunjeno kad su ga pitali zašto je toliko popularan.

"Zaista ne znam!", rekao je uz osmijeh novinarima na okruglom stolu Netflixa.

"Kada se ovako nešto dogodi, treba to prigrliti i ne pokušavati razumjeti. To je jednostavno prekrasno, jako sam sretan i uzbuđen."

Pariz će zadržati vodeću ulogu u novoj sezoni s muzejom d'Orsay, katakombama i kazalištem Chatelet kao raskošnim kulisama.

Sinkroniziran na 15 jezika, titlan na još 30, 'Lupin' je u siječnju bio na vrhu Netflixove ljestvice najgledanijih serija u desetak zemalja i postao prva francuska serija kojoj je to pošlo za rukom u Sjedinjenim Državama.

Tvrtka je priopćila da je 76 milijuna kućanstava pogledalo prvi dio serije u 28 dana od objave na Netflixu, čime je 'Lupin' premašio svog glavnog europskog rivala - španjolsku kriminalističku dramu 'La Casa de Papel'.

Bio je to prijeko potreban poticaj za Netflix nakon što je njegov prodor na francusko tržište, sa serijom 'Marseille' 2016., sasječen kritikama.

Američki streaming servis imao je trnovit početak odnosa s Francuskom jer je ponekad smatran prijetnjom voljenim kinima.

Nakon što je prošle godine otvorio otmjeno središte u Parizu, Netflix se udružio s kreativnim industrijama i školama te najavio veliko povećanje proizvodnje na 27 filmova, serija i dokumentaraca u 2021. godini.

'Lupin' je dao poticaj i francuskim knjižarama. Nova izdanja klasika Mauricea Leblanca prodana su u više od 100.000 primjeraka od siječnja, objavio je izdavač Hachette.

20.06.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno