« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Lukašenko pred gay političarem izjavio da mrzi "homiće"

"Otvoreno sam rekao Guidu Westerwelleu (njemački političar, deklarirani homoseksualac) da treba voditi normalan život", kazao je bjeloruski predsjednik

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko (Getty Images)
Više o

homoseksualci

,

gay

,

homofobija

,

Guido Westerwelle

,

Aleksander Lukašenko

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je rekao u subotu da ne voli "homiće" i ispričao da je savjetovao njemačkom ministru vanjskih poslova Guidu Westerwelleu, neskrivenom homoseksualcu, da treba voditi "normalan život".

"Važni ljudi svih orijentacija su mi predbacivali što osuđujem tu orijentaciju. Ali je ne volim homiće i to sam im rekao", izjavio je Lukašenko, prenosi njegova tiskovna služba. "To mi zamjeraju neki ministri vanjskih poslova, ali živimo u demokratskom društvu u kojem sam ja predsjednik. Imam pravo iznijeti svoje stajalište", dodao je bjeloruski predsjednik .

"Otvoreno sam rekao Guidu Westerwelleu da treba voditi normalan život", dodao je ne preciziravši kojom prigodom mu je to savjetovao. Na prvom dozvoljenom skupu homoseksualaca u Bjelorusiji 14. veljače ove godine okupilo se desetak sudionika. Zapad oštro kritizira režim bjeloruskog predsjednika, posebice nakon prosinca i vala represija oporbe nakon prosvjeda protiv Lukašenkovog ponovnog izbora.

19.02.2011. 22:31:00
Novi komentar
nužno
nužno