« Televizija
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Lovci na viruse na National Geographicu

Diljem svijeta, istražitelji na prvoj liniji utrkuju se u sprječavanju katastrofe, a njihov trud predstavlja najznačajniji znanstveni zadatak jedne generacije

Lovci na viruse
Lovci na viruse (Arhiva)
Više o

National Geographic

,

virusi

Dok se trenutačno cijeli svijet nalazi u COVID-19 krizi, nije lako razmišljati o tome što nam budućnost nosi. No, oni na prvoj liniji znanosti znaju da najgore možda tek slijedi.

Što možemo učiniti da bismo spriječili širenje sljedeće zaraze prije nego što bude prekasno? Diljem svijeta, istražitelji na prvoj liniji utrkuju se u sprječavanju katastrofe, a njihov trud predstavlja najznačajniji znanstveni zadatak jedne generacije.

Dokumentarni film „Lovci na viruse" otkrit će istinite i zastrašujuće priče stručnjaka junaka koji su trenutačno u potrazi za identifikacijom lančane reakcije koje bi mogle uzrokovati sljedeću globalnu pandemiju. Film će premijerno biti prikazan 22. studenog u 22:00h na National Geographicu.

Suradnik National Geographic-a, epidemiolog i ekolog Christopher Golden ima zadatak posložiti kockice - s kulturom, bolesti i okolišem - da bi se otkrili uzorci koji uzrokuju globalne zdravstvene krize.

Strani dopisnik ABC News-a, James Longman, vidio je globalnu pustoš koju je ostavio COVID-19 iz prve ruke i iskoristit će svoje istraživačko iskustvo da bi pronašao odgovore na hitna pitanja koje javnost želi saznati.

Golden i Longman zajedno kreću na putovanje preko kontinenata kako bi se susreli s hrabrim znanstvenicima sa zadatkom ne samo razumjeti, već zaustaviti izbijanje COVID-a-19 i spriječiti sljedeću smrtonosnu pandemiju.

13.11.2020. 18:58:00
Novi komentar
nužno
nužno