« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ZAVJERA

Loš plasman na Eurosongu razljutio Lukašenka

Anastazija Vinikova izvela je disko-pjesmu "I Love Belarus", Lukašenko iza ispadanja vidi političku zavjeru

Anastazija Vinikova
Anastazija Vinikova (YouTube)
Više o

Eurosong

,

aleksandar lukašenko

,

Eurosong 2011

Zapadne zemlje spriječile su plasman bjeloruske pjevačice u finale Eurosonga, tvrdi bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, prenosi Hina.

"Sve je bilo savršeno: njezin nastup, izraz lica, pjesma. Anastazija Vinikova pjevala je himnu Bjelorusiji. No tko bi dopustio da prođe himna Bjelorusiji? A potom su počeli pritisci koji još uvijek traju", rekao je na konferenciji za novinare Lukašenko, jasno aludirajući na zapadne sile.

Bjelorusija, koja je pod zapadnjačkim sankcijama zbog represije nad oporbom, u četvrtak je eliminirana iz polufinala natjecanja za pjesmu Eurovizije. Anastazija Vinikova (20) izvela je disko-pjesmu "I Love Belarus", koja se na koncu polufinalne večeri našla među devet pjesama koje su televizijski gledatelji zaustavili u tom dijelu natjecanja.

"Volim Bjelorusiju/Ona je u mojem srcu/Volim Bjelorusiju/Ona je duboko u mojoj duši/Želim se veseliti suncu, koje sja nada mnom/Zauvijek ćeš biti moja jedina ljubav.....", stihovi su te patriotske pjesme zbog čijeg je ispadanja ljut bjeloruski lider.

Finalna večer Eurosonga održat će se u subotu u Duesseldorfu.

13.05.2011. 19:20:00
Novi komentar
nužno
nužno