« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
nehaj ili ubojstvo?

Los Angeles istražuje moguće ubojstvo Michaela Jacksona

Detektivi spremno očekuju nalaze mrtvozornika koji će biti presudni

(Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

William Bratton

Načelnik Policijske uprave Los Angelesa (LAPD) William Bratton izjavio je u četvrtak da njegovi detektivi čekaju izvješće mrtvozornika o smrti Michaela Jacksona, kako bi odlučili hoće li postupak nastaviti kao istragu za ubojstvo ili za slučajno predoziranje.

Bratton je kazao da su detektivi razgovarali s nizom liječnika koji su tretirali Jacksona tijekom godina, te da analiziraju prošlost njegovog konzumiranja lijekova na recept.

"Još uvijek očekujemo potvrdu iz ureda mrtvozornika o uzroku smrti. To će ovisiti o toksikološkim ispitivanjima", izjavio je Bratton za CNN.

Toksikološki nalazi očekuju se idućega tjedna.

"Na temelju tih nalaza, znat ćemo s čime se bavimo: da li se bavimo s ubojstvom ili sa slučajnim predoziranjem", rekao je Bratton. Liječnicima koji nisu surađivali u istrazi, istražitelji su izdali 'sub poene', obvezujuće naloge, kazali su izvori za CNN.

Bratton je također kazao da u "sveobuhvatnoj istrazi" sudjeluju i agenti Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), te ured državnog tužitelja Kalifornije.

Izvori upoznati s istragom ranije s izjavili za CNN da su istražitelji pronašli brojne bočice s lijekovima na recept u Jacksonovpj iznajmljenoj rezidenciji u četvrti Holmby Hills, koja je plaćana 100.000 dolara mjesečno. The Los Angeles Times i agencija AP, izvijestili su da je policija pronašla i snažni sedativ Diprivan, koji se koristi u bolnicama za opću anesteziju.

Izvor: Hina

10.07.2009. 09:52:43
Novi komentar
nužno
nužno